keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Villapipoja

Uusi vuosi mutta (melkein) vanhat kujeet, ainakin ompelusten jatkumisen osalta. Materiaalin osalta jotain uuttakin, sillä tänään valmistuivat ensimmäiset yritelmät villaneuloksesta/-kankaasta/ mitäonkaan.

Molemmissa pipoissa on vuorina fleece. Tähtikuvioinen merinoneulos on Myllymuksuilta ja yksivärisen pipon villakankaan (vähän paksumpaa) ostin kaveriltani, sen alkuperästä ei ole tarkempaa tietoa. Omalle saumurille vuorifleece + tuo villakangas kaksinkertaisina oli ihan maksimipaksuus, yhtään enempää ei jaksa kone ruksuttaa, merino onneksi on vähän ohkaisempaa. Yksiväriseen pipoon silittelin Ruotsista "Iloiselta sammakolta" tilatuista silitysarkeista tähden. Kuva on otettu salaman kanssa, joten tähti näkyy väärän värisenä, se kun sattuu olemaan heijastinkangasta ;) Oikeasti väri on tällainen tummempi:

Kaavana oli vanha tuttu ruttupipon kaava, jolla on trikoopipoja tullut ommeltua ja kymmenittäin. Mutta näin villaisiin tämä oli ihan ensimmäinen kokeilu. Molempia villoja vielä jäikin, joten saas nähdä mitä niistä syntyy nyt kun ekakerran rimakauhu on ylitetty. Merinopiposta tuli muuten kertaheitolla lemppari, tämännäköisenä mie lähikuukaudet tulen hiipparoimaan :D


2 kommenttia: