keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pikkuinen kassi

Tekeillä on muutakin, mutta ne vaativat valmistuakseen vielä kauppareissua ym. niin piti saada jotakin valmistakin aikaiseksi. Eilisiltana valmistui sitten tällainen kassi:

Ohje kassiin on Mekkoni mun -kirjasta, tosin näppärä ompelija olisi tällaisen varmasti osannut tehdä ilman kaavaa ja ohjettakin. Itse en kuitenkaan ole niin näppärä ja yksityiskohtaisista ohjeista huolimatta onnistuin ensimmäisellä yrittämällä kiinnittämään hihnat väärin eli purkamiseksi meni. Mutta valmistui kuitenkin lopulta. Itselleni uutta kassissa oli tuon yläreunassa olevan poimutetun röyhelön tekeminen. Ihan se ei ole täysin tasaisesti rypyllään, mutta välttää kuitenkin. Toinen melko uusi juttu oli kassin vuorittaminen. Viime vuonna ompelin sen pienen pussukan, jossa oli vuori, mutta siinä oli vetoketjun kanssa säätämistä ja kaikkea muutakin, joten ei jäänyt taito hyppysiin siitä kerrasta. Mutta tällä kertaa vuorittaminen vaikutti selkeämmältä ja mielestäni ihan siisti siitä tuli:

Vuori on entinen lakana ja päällikangas joko verho tai pöytäliina eli kierrätyskassi kokonaisuutena ;) Kooltaan tämä on n. 30x30cm, plusmiinus vähän heittoa. Sisätaskua kaipailisin ehkä silti, eli jos näitä lisää tulee ommeltua niin sen verran muokkailen ohjetta. Tällaisenaan kankaan menekki oli n. 30 senttiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti