sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kolme metriä Korttelia

Viime vuoden puolella paikallinen FB-ompeluryhmä osallistui oman kankaan tilaukseen. Homma toimi niin, että ensin äänestettiin kankaan laatu ja kohderyhmä (lopputulema trikookangas naisille) ja sitten pyydettiin suunnittelijoilta kuosiehdotuksia, joista äänestettiin suosituin ja siitä sitten teetettiin kangas. Voittajaksi selviytyi kuosi nimeltään Kortteli, harmillisesti en muista kuka tämän suunnittelija oli.. Tällaiselta kuosi näyttää:

Itse tilasin kangasta peräti 3 metriä, taka-ajatuksena oli, että osan voisi vaikka värjätä. Ja niin minä teinkin, Nitorin pesukonevärin kanssa heitin reilun puolet kankaasta koneeseen ja tällaista jälkeä syntyi:

Lähtökohtana tunikalle oli sama singoalla-kaava, jolla tein itselleni kesäpaitoja, mutta muokkasin kaavaa niin että tunika on ommeltu pelkästään etu- ja takakappaleista eli erillisiä hihapaloja ei ole, jolloin tuo korttelikuvio pääsee jatkumaan katkeamatta hihoihin asti. Tai oikeastaan kolmeasta kappaleesta ommeltu, sillä tunikan helmaan tuli samasta kankaasta vielä kaksinkertainen kaistale vähän resorityyppisesti:

Ilman tuota kaistaletta tämä olisi jäänyt pelkästään kesäkäyttöön, ts. paitamittaiseksi, mutta kaistaleen kanssa pituutta on juuri sopivasti talvellakin leggingsien kanssa käytettäväksi.

Siitä värjäämättömästä kankaasta syntyi MIW-kaavalla hupullinen versio.

Hupun vuori ja tasku ovat värjättyä. Oikein kun olisin ollut noheva niin olisin taskun passannut kuvion mukaan, mutta tässä tulee taas näkyviin se nyt niin nuukaa ole -luonteeni, eli menee se noinkin :D Hupun kanssa oli melkoista takkuamista. Nyt muistin jättää kääntöaukon vuoriin, mutten silti hiffannut miten se olisi pitänyt kiinnittää, joten lopulta ompelin kuitenkin niin että sauma jäi näkyviin. Tosin eipä se päälle päin näy kun huppu ei ole kokonaan avoin vaan tuo etusauma on ommeltu kiinni myös tuosta kaulan kohdalta.

Kangasta jäi vielä sen verran, että kuopukselle riitti koon 98 T-paitaan.

Senkin jälkeen jäljellä on muutama palanen joista voisi hiuspantoja ommella tai ehkä pienen trikoopiponkin saattaisi saada.. Siksi tammikuun haasteeseen laitan menekiksi vain 2,8m, vaikka mitään varsinaista ompelusta jämäpaloista ei kyllä enää saa.


6 kommenttia:

 1. Mikä on miw-kaava? Mulla on samaa kuosia ja pitäs varmaan kans värjätä, kun en muuten oikein tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIW = Make It Work, se Linnelin myymä kaava jolla tammikuun alkupuolella ompelin ekan yritelmäni, silloin ilman huppua tosin.

   Poista
 2. Tosi hienoja! Tekisi mieli ostaakin lisää tuota ja värjätä pinkiksi :)

  VastaaPoista
 3. Iso kiitos! Olen kovasti pohtinut uskallanko lähteä korttelia värjäämään, ja vielä nitron pyykinpesukoneseen laitettavalla värillä. Ehkä minäkin uskallan tuon 2 metriä värjätä. Pinkki ei kuitenkaan, vaan ehkä sininen :)

  VastaaPoista