tiistai 7. tammikuuta 2014

Minun ensimmäinen Make it work!

Make it work! on jonkunlainen käsite ompelupiireissä. Sanonnan isä on ihana Tim Gunn, mutta Suomessa MIW lienee nykyään jo tunnetumpi Linnelin tekemänä ja myymänä kaavana. Samalla kaavalla saa pienin muokkauksin tehtyä niin lyhyt- kuin pitkähihaisen paidan kuin tunikankin tai vaikka hupparin. Itselläni kaava on odottanut jo parisen kuukautta että uskaltaisin sen korkata ja kangaskin on varmaan kuukauden verran ollut sitä varten jemmassa. Nyt tammikuun haaste antoi kimmokkeen vihdoin käydä kokeilemaan if I can make it work ;) Tässä ensimmäinen yritelmä:

Hämmästyksekseni kaavan S-koko oli lähimpänä omia mittoja, joten sillä mentiin. Pituutta lisäsin helmaan reilusti ja rinnanalusleikkauksen otin M-koon mukaan sekä vyötäröä levensin vähän, mutta muuten mentiin ihan alkuperäisellä kaavalla. Heh, eli tulihan siihen aika paljon muokkauksia :D Tässä näkyy (ehkä) se etukappaleen poikkileikkaus ja samoin pääntie paremmin. Kaavassa varoiteltiin, että pääntie on aika reilu, mutta ei ainakaan tässä tekeleessä miusta ole yhtään liian iso.

Kangas on Sari Ahokaisen Lillestoffille suunnittelemaa, kuosin nimeä en nyt muista. Jotenkin talvinen tämä on, joten siksi ehdottomasti pitkähihaisena tein. Ja totesin olevani orankien tmv. sukua, sillä hihoissa ei riittänyt edes M-koon pituus vaan niihin piti lisätä senttejä ihan reilusti! Pääntielle olisin halunnut punaisen kanttauksen, mutta punainen resori oli väärää sävyä, joten turkoosilla mentiin. Olin ajatellut laittaa tuohon etukappaleen poikkisaumaan framilonia, mutta niin hyvin tämä istuu, ettei sillekään ollut tarvetta.

 Kankaan menekki mukavasti 1,4m eli kuukausihaasteenkin kannalta hyvä ;) Ja sen verran kivasti tämä istuu yläosastaan, että varmasti käytän kaavaa jatkossakin ja myös paitojen ompeluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti