sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ristiäiskakkuja

Tämä vuosi onkin alkanut vauhdikkaasti: ensimmäiselle viikolle ehti valmistua sekä ompeluksia että neuletöitä ja nyt vielä vuoden ensimmäiset kakutkin! Nämä kakut menivät pienen pojan ristiäisiin ja koristelut olivat sen mukaiset:

En tiedä mikä meni pieleen, mutta melkein kaikki meinasi mennä pieleen. Tässä kakussa kakkupohja tuli jostain syystä äärettömän mureneva ja sitä oli melkoisen hankala saada leikattua. Onnistuin kuitenkin ja täytteeksi tuli aprikoosihilloa, säilykemangon palasia sekä sitruunanmakuinen kermavaahto. Itse tykkään tästä makuyhdistelmästä tosi paljon, sillä se onnistuu aina maistumaan suht raikkaalta. Koristeet ovat sokerimassaa, tässä lähikuva vauvelista:

Toisessa kakussa on suklaakakkupohja ja täytteenä aprikoosihilloa sekä suklaamousse syntisen suklaakakun ohjeella. Lisäsin siihen liivatetta ja onneksi lisäsin, sillä kakun väliiin mennessä täyte oli paksuudeltaan lähinnä kaakaota. Pienoista paniikkia pukkasi siinä vaiheessa jaksaako liivate vetää täytteen yön aikana tarpeeksi kiinteäksi. Onneksi huoli oli turha ja kakku kuoriutui yön hyydyttelyn jälkeen vuoastaan ihan kiinteänä ja kokonaisena.

Kakuissa on päällä laktoositonta kermaa ja kuvittelin että kyllähän litra nyt kahteen kakkuun riittää. Vaan ei muuten riittänyt! Tähän isompaan kakkuun sain pursotukset tehtyä (kun jätin nuo päällisen kiekurat aika ohuiksi) mutta pienempi sitruunainen kakku jäi pursotusten osalta vajaaksi. Onneksi noita sokerikukkasia riitti niin tyrkin niitä sitten sinne kohtaan minne kermaa ei riittänyt. Tässä suklaakakussa oli koristeena hopea-valkoisia nonparelleja pursotusten päällä sekä sokerimassasta muotoiltu nalle ja sinisellä koristegeelillä kirjoitettuna ristiäissankarin nimi. Molemmat kakut saivat kehuja sekä maun että ulkonäön puolesta eli vaikka säätöä olikin niin loppu hyvin kuitenkin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti