perjantai 10. tammikuuta 2014

Äidille ja tyttärelle

Esikoinen pääsi tammikuun haasteen hengessä kangaslaatikoita penkomaan, josko löytyisi jotakin hänelle kelpaavaa. Kaksi kangasta sieltä valikoitui ja heti oli selvät sävelet, mitä hän niistä haluaa. Ensimmäinen toive oli helppo toteuttaa ja heti seuraavana päivänä syntyi tunika/ mekko.

Kaavana on sama slimfit-t-paidan kaava jolla syntyi kitarapaita pari kuukautta sitten, pituutta vain on lisätty reilusti. Kesämekoksi tämä on silti ehkä hivenen lyhyt, mutta leggingsien kanssa tunikana menee mainiosti tai voisin kuvitella, että myös kesällä uikkareiden päälle rantamekkona vetäistynä toimisi hyvin.

Kuvien ottamisen jälkeen lapsi keksi haluta vielä samasta kankaasta vyön, joten leikkasin pitkän suikaleen kangasta joka kietaistiin vyötärölle ihan sellaisenaan ilman huolitteluja. Kangas on Nanson palatrikoita ja alunperin ostin sen itselleni. Kun näin lapsen tunikan valmiina, oli ihan pakko päästä testaamaan vieläkö kangasta riittäisi omaankin mekkoon, sillä värit ovat niiiin herkut! Asettelemalla sain juuri ja juuri leikeltyä kappaleet hihatonta mekkoa varten:

Kaavana tuttu Onion 2035 ja tämäkin mekko on ommeltu samalla idealla kuin viime viikon villatunika eli kainaloiden alta hivenen kaventaen, mutta muuten ilman kaavamuutoksia. Kaula-aukko ja hihansuut on huoliteltu resorilla. Tästä tuli ehdottomasti ensi kesän lempparimekko! Hivenen pohdin, onko tämä liian kesäinen tähän vuodenaikaan käytettäväksi, mutta saas nähdä josko joku päivä tämä sittenkin kulkeutuu töihin pitkähihaisen päälle vedettynä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti