torstai 2. tammikuuta 2014

Lisää villoja

Nyt kun villojen leikkelemisen rimakauhu oli ylitetty, niin uskalsin hyökätä omaa tunikaani varten ostetun kankaan kimppuun. Sopivaa kaavaa ei ollut (tai varmaan olisi ollut, mutten jaksanut lähteä etsimään), joten ensimmäinen ajatus oli yhdistää hihattoman topin kaava yläosaksi ja Onion 2035 -kaava helmaksi. Mutta kun niitä päällekkäin asettelin, niin topin ja Onionin yläosan ero oli loppujen lopuksi melkoisen pieni eli hylkäsin yhdistelyidean ja käytin Onionin kaavaa melkein sellaisenaan. Ihan sellaisenaan en tietenkään osannut sitä käyttää (miksihän minulla on joku pakonomainen tarve aina jotain kohtaa kaavasta muutella?!) vaan lisäsin yläkappaleeseen jokusen sentin korkeutta ja kaula-aukkoa suurensin takakappaleesta. Tämmöttinen on lopputulos:

Kangas on samoja yksivärisiä villoja, joista syntyi eilinen pipo. Pääntien ja kädenteiden kanttauksia mietin kovasti jo etukäteen ja loppupeleissä kanttasin ne hopeisella joustokantilla. Kantti oli hankittu ainakin 5 vuotta sitten villavaippahousuja varten, mutta ne jäivät ikuisesti ompelematta. Onneksi kantille löytyi nyt muuta käyttöä :) Kädenteitä piti pikkuisen kainaloiden alta kaventaa alkuperäiseen kaavaan verrattuna, mutta parin sentin kavennuksella niistä tuli justiin passelit!

Tunika on oikeastaan mekkomittainen eli menee sukkisten kanssakin, mutta pääosin tarkoitus on käyttää sitä töissä leggingsien kanssa. Rinnuksiin läiskäisin silitysarkeista kantteihin mätsäävän hopeatähden, vaikka mies kovasti varoittelikin, että se on villakankaaseen liian kiiltävä. Ei muuten ole! Tähtiteema jatkuu tunikan selkäpuolellakin:

Siellä vyötäröllä menee nimittäin tällainen tähtikoristenauha:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti