sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Bolero tai hihatin tai hihat tai mikälie

Toinen esikoisen valitsema kangas oli Mjukatygeriltä jo useampi kuukausi sitten tilattu raitatrikoo. Kangas oli sen verran hutiostos, että kuvittelin tilanneeni velouria housukankaaksi eikähän trikoo tietenkään housuihin taipunut. Vaan nyt siitä syntyi alaosan sijaan yläosa:

Kaavaa tähän ei ollut, vaan lapsi selaili Joka Tyypin Kaavakirja 1:stä ja ilmoitti haluavansa samanlaisen boleron kuin siellä. Kirjassa oli onneksi rautalankaohjeet miten raglanpaidan kaava muokataan tähän sopivaksi, joten koon 128 Little Lamb -kaava pääsi lähtökohdaksi ja sen avulla muokkailtiin. Itse olen mieltänyt boleron vähän enemmän takkimalliseksi ts. edestä jollakin tapaa napitettavaksi tmv. ja tämä tällainen avonainen on ennemmin hihatin. Joku tuttu kutsui tällaista vaatekappaletta nimellä hihat eli kukin valitkoon mieleisensä nimen vaatteelle :) Selkäosassa raidat menevät vaakasuoraan:

Ja hihoissa sitten raidat menevät veikeästi vinoon. Vaate on siis leikattu yhtenä kappaleena taitteelta. Hihat ovat n. 3/4-mittaiset. Hihatin on kantattu samasta kankaasta tehdyllä trikookantilla. Pariin otteeseen piti säätää kun pituus ei meinannut tulla sopivaksi sitten millään, mutta lopputulos on kelpaava - myös lapselle ja sehän on pääasia ;)


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kaavamuokkaukset on itselle jotain korkeampaa tiedettä, joten aina kun jotain onnistuu niin tuntee ylittäneensä itsensä :D

      Poista
  2. Hieno on, ihan livenä kun tänään näin :)

    VastaaPoista