keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tuubihuiveja

Lankajemmoista löytyi Novitan Puro-lankaa, aivan ihanissa väreissä. Googlettelin aikani ja päädyin kokeilemaan tuubihuivin neulomista. Ohje löytyi  täältä ja oli mukavan helppo tehdä. Ihan ei sentään yhdessä illassa valmistunut, kuten ohjeen otsikossa "lupaillaan". Tähän meni 100g lankaa ja kun sitä oli yhteensä 200g niin pitihän sille toisellekin sataselle jotain keksiä. Siitä syntyi tuubi tällä ohjeella. Tämmöttiset niistä tuli:


 Molemmissa on siis lankana Puro ja puikot nro 8. Oikeanpuoleinen on se jälkimmäinen ja vaikka silmukkamäärä on about sama niin patenttineule on niin paljon paksumpaa, että huivista tuli jonkun verran leveämpi ja lyhyempi, onneksi kuitenkin tarpeeksi pitkä. Vasemmanpuoleisessa pinta näyttää läheltä katsottuna tältä, tykkään tosi paljon:

Sovituskuvaa oli taas harvinaisen vaikea ottaa, tarkoitus oli siis kuvata huivia eikä kameraa ;)

Nyt pitää vielä arpoa pidänkö toisen huivin itse vai raaskinko pistää molemmat kiertoon..

Lisäys kesällä 2015: Huivin ohje (linkki) jo kerran katosi, joten varmuudeksi muistiin vielä tänne.
Luo 30 s. *Neulo 2 o, 1 o kiertäen, 1 n*. Toista *–*, kunnes jäljellä on 2 s. Neulo 2 o. Toista sama myös nurjalla puolella. Neulo huivi noin metrin mittaiseksi ja päättele silmukat. Höyrytä halutessasi. Yhdistä lopuksi päät ja päättele langat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti