maanantai 30. joulukuuta 2013

Suomu-lapaset

Syksyllä jossain vaiheessa minulla oli kirjastosta lainassa tämä kirja. Pari ohjetta sieltä nappasin talteen ja nyt oli aikaa kokeilla ensimmäistä. Lopputulos näyttää tältä:

Sen verran ohjetta "oikaisin", että kädensuussa alkuperäisen ohjeen mukaan olleen nirkkoreunuksen jätin pois, mutta muuten on kerrankin neulottu ihan ohjeen mukaan. Ohjeen nimi on siis Suomu-lapaset ja jujuna on tuollainen epätasainen pintaneule. Mallineule on loppujen lopuksi tosi yksinkertainen, joten parin ensimmäisen kerroksen jälkeen ohjetta ei tarvitse tuijotella vaan voi pistellä menemään muistipohjaisesti. Tässä yritelmä paremmasta kuvasta pintaneuleesta:

Pinta muodostuu ihan vaan oikeiden ja nurjien silmukoiden vaihtelusta ja oikeiden silmukoiden neulomatta nostamisista. Peukalokiilaa tähän malliin ei tullut, mutta ihan hyvin istuvat käteen ilmankin. Varressa jujuna on palmikkojoustin, joka on kyllä hivenen hitaampaa neuloa kuin perusjoustin, mutta näyttää niin kivalta, että varmasti käytän jatkossakin sopivissa paikoissa.


Lankana näissä oli Nalle ja vajaa kerä riitti hyvin lapaspariin. Puikot varressa nro 3 ja suomu-neulessa 3,5. Silmukoita ohjeen pienemmän koon mukaan eli 51-52.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti