maanantai 16. joulukuuta 2013

Hupparin säätöä

Loppukesästä ompelin yhden hupparin ja nyt tekaisin kankaanjämistä toisen. Kukkajoustofrotee taipui joku aika sitten tunikaksi ja tähtijoustofroteesta ompelin joskus kuopukselle housut. Aika hyvin mätsäävät yhteen ;)

Hupun vuorikangas on joku jämäpala myös, mahdollisesti omien collegehousujeni kankaasta.. Tarkoitus oli kokeilla tehdä huppu niin että kiinnityssauma jää nurjalle puolelle mutta siinä vaiheessa kun tulin lukemaan ohjeita jotka alkoivat jätä vuorikankaan ompeluvaiheessa saumaan kääntöaukko oli tietenkin jo auttamatta myöhäistä. No, ensi kerralla ehkä muistan sen jättää :P Edelliseen hupparitekeleeseen on kuitenkin sen verran eroa, että hihansuissa ei ole resoreita ja toiseen sivusaumaan tekaisin taskun:

Taskupussin kaava oli jostain verkkahousujen ohjeesta, mutta ihan se tässäkin pelittää :D Mallauskuvat ovat kamalan huonot, koska mies ei edelleenkään ole oppinut kuvaamaan. Mutta tästä näkyy nyt edes hupparin pituus ja taskun paikka. Vetoketju ei onnistunut ihan yhtä hyvin kuin edelliseen versioon, ei ole ihan samalla korkeudella mutta koska on vain vähän heittoa ja olen huono (tai siis laiska) purkamaan niin tällä mennään.


 Työkavereista yksi jo tänään huomautti, että olenpa pukeutunut joulun väreihin, mutta siitä huolimatta meinasin käyttää tätä muulloinkin. Lopuksi vielä peilin kautta itseräpsäisty otos jossa huppu näkyy edes jotenkuten:

Itse kun tekee niin tulee justiin sellainen kuin sattuu tulemaan eli ei tullut ihan nappionnistuminen mutta käyttökelpoinen kuitenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti