sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Vanhat kaavat, uusi tyyli

Kadotin viikolla ääneni ja jouduin sairaslomalle. Mitään muuta vikaa ei voinnissa ollut, joten otin loman ilmaisen ompeluajan kannalta. Kiireisimpään tarpeeseen syntyi leggingsit perjantain pikkujouluihin.

Kangas näihin löytyi Eurokankaan palalaarista. Lähdin etsimään jotain sellaista vähän kiiltävää, mutta kuitenkin joustavaa kangasta ja tämä oli justiin eikä melkein! Pinta ei kamalan hyvin kuvasta erotu, mutta on siis sellaisen vähän nahkaisen näköinen ja vähän kiiltävä, mutta materiaali on kuitenkin trikoota eli ei yhtään kiristä tai hiosta nahan tapaan. Palanen maksoi vähän yli 10e ja siitä riitti vielä tuubitoppiinkin (jonka tosin unohdin kuvata), eli ei tullut bilehilevaatetukselle paha hinta :) Ompeluaikaa riitti vielä mekkoonkin:

Tämä on tehty Ruskamekon kaavalla, mutta jätin piippukauluksen ja kuminauhakujat pois. Kangas on Marimekon. Ei ihan niin joustavaa trikoota, mihin olen tottunut, mutta ihan ok päällä kuitenkin. Pääntien huolittelin ekaa kertaa framilonin avulla:

Jotenkin framilonin kiinnittäminen saumurilla on tuntunut hankalalta, mutta sitten löysin hyvän vaihe vaiheelta -ohjeen Karkelot-blogista, joten sen avulla uskaltauduin yrittämään. Ja ehdottomasti aion käyttää tätä tapaa jatkossakin! Sovituskuvat ovat vähän heikkolaatuisia, koska esikoinen ei ollut kotona, joten jouduin pyytämään eskaria kuvaamaan. Mutta ehkä tästä suunnilleen selvän saa ;)

Helma on siis ihan kunnolla leveä enkä laittanut sinne kuminauhaa ja pussitusta ollenkaan. Sivusaumoissa kuosin kohdistaminen oli mahdotonta (tai ainakaan oma hahmotuskykyni ei riittänyt), joten se on todellakin vain sinne päin, mutta ei omaa silmääni haittaa kun en ole niin vimpan päälle perfektionisti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti