lauantai 1. marraskuuta 2014

Ilman kaavoja joustopitsin kimpussa

Eilen taas pukkasi ompeluhaastetta. Tällä kertaa ylläripaketin tarjoili meidän oma paikallinen Tyyne-Esteri. Ennakkoon jo rouva kauppias mainosti, että on vähän erilainen paketti, mutta niinpä mainostettiin myös esim. joku viikko takaperin yhdistelmästä joustocollege, framilon + pitsi. Tällä kertaa erilainen tarkoittikin sitten myös samaa kuin haasteellinen. Paketista nimittäin paljastui palanen joustopitsiä ja reilun metrin pätkä joustokanttia. Värit sentään olivat ihan omat: turkoosi ja pinkki. Joustokantti on ihan tuttu tapaus, mutta pitsiä en ollut ikinä ommellut ja ideatkin olivat ihan nollassa. Kaiken huipuksi osa iltapäivää meni edellisen postauksen Halloween-kakun parissa eli en ehtinyt kamalasti edes pohtimaankaan. Kovasti yritin saada mietittyä jotakin, johon saisi samaan työhön yhdistettyä molemmat matskut ja mieluiten vielä itselleni, mutta lopulta päädyin hylkäämään molemmat aikomukset ja päädyin ompelemaan esikoiselle toppia. Käytin jälleen mallina samaa toppia kuin loppukesästäkin. Ehkä siitä voisi tietty kaavatkin piirtää kun sitä nähtävästi useammin tulee käytettyä.. Toisaalta lapsi kasvaa koko ajan eli äkkiä huomaan että kaavat ovat liian pienet. Tällainen siis syntyi:

Lapsi itse valitsi alle tuon valkoisen trikoon ja toimii kyllä hyvin. Takakappale on ilman pitsiä.


Tarkoitus oli alunperin kantata topin kädentiet joustokantilla, mutta lapsi oli aika vastentahtoinen pinkkiä kohtaan ja lopulta itsekin sain järkeiltyä, miten saan pitsin toppiin yhdistettyä niin että saumat jäävät piiloon. Ensimmäisen sauman ompelin väärin, joten tyyliin 10 yli 9 olin jo purkuhommissa, mutta sen jälkeen homma sujui sutjakkaasti ja toppi oli lapsen päällä heti puoli 10 jälkeen. "Tyynesterin" toive oli, että molempia materiaaleja käytettäisiin ompeluhaasteessa, joten sille joustokantille piti vielä keksiä jotakin. Puoli 10 jälkeen illalla aivot (ainakaan omani) eivät ole enää parhaassa terässä, joten ideoita tuli mieleen täsmälleen yksi..

Näihinkään ei ollut kaavaa ja kaupan version kanssa sovitellen saksin pitsit. Haarakappale on kaksinkertaisesta trikoosta. Joustokantti riitti juuri ja juuri, jalansuita sai venytellä huolellisesti että sain kantin päät päällekkäin. Tästä johtuen ompelu takkusi ja varsinkin toista kanttia purin ja säädin varmaan 5 tai 6 kertaa eestaas. Tuskanhikeä pukkasi ja ärräpäitä lenteli, mutta kyllä kantti lopulta asettui, ei tosin kovin kauniisti (minkä kyllä näkee jos tuota kuvaa tarkemmin tihrustaa). No, tämä oli ensimmäinen kokeilu tällä saralla, joten olettaa voi että jotakin ongelmia ilmenee. Näin jälkikäteen ajateltua voisin kyllä kuvitella uudemmankin kerran vastaavaa yrittäväni - kunhan vaan kantilla olisi tarpeeksi pituutta ettei tarvitse millintarkasti tähdätä. Mahtuivat nämä päälle, joten sikäli pitää olla ihan tyytyväinen että ensimmäinen versio onnistuu käyttökelpoisesti. Säästän teidät silti sovituskuvilta ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti