sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pinkki Ruskamekko

Joku aika sitten tilasin Pikku-Piltiltä Ruskamekon kaavan. Sain kaavan piirrettyä melkein heti, mutta jostain syystä kankaat eivät millään leikkautuneet. Osasyy taisi olla se, että kaavat eivät mahtuneet kankaalle ihan kokonaan, joten jouduin niitä vähän asettelemaan ja kankaassa puolestaan oli sellainen kuviointi, että sen kohdistusta piti myös ajatella, eli kaavoja ei voinut asetella ihan miten tahansa. Lopulta sitten vaan rohkaisin itseni ja saksin menemään.

Mekon jippoina ovat kuminauhakuja helmassa sekä piippukaulus, jossa myös kuminauhakuja yläreunassa. Itse tosin jätin kauluksen kuminauhakujan pois. Helmassa kuminauhakuja on, mutta itse helma on reilut 5 senttiä alkuperäistä lyhyempi. Tähän tosiaan syynä ainoastaan se, että kangasta oli vain 1,5 metriä eli pidempään helmaan ei mitenkään riittänyt. Alunperin näytti, että joudun lyhentämään hihojakin, mutta ne sain kuitenkin lopulta täyspitkät, kun asettelemalla asettelin. Eli pituutta ja kauluksen kuminauhaa lukuun ottamatta tämä on ihan alkuperäisen ohjeen M-koon kaavalla tehty. Hihansuissa on tälläkin kertaa pitsiä ;)

Kangas on joustofroteeta. Rakastuin tähän kuosiin heti kun sen näin (olen tosin jo unohtanut, mikä kauppa tätä myi..), mutta valitettavasti trikoona tätä ei saanut kuin oranssina. Myöhemmin jossakin alessa tämä frotee oli (kakkoslaatuisena, mutta ainakaan omaan silmään ei mitään pahoja vikoja osunut) sitten pakko ostaa ja täytyy sanoa, että tähän mekkoon se on täydellinen. Kuvion kohdistuskin onnistui mielestäni hyvin, varsinkin kun tosiaan huomioi sen, että kankaan riittämisen kanssa oli haastetta.

Leggingsien - tai miksei farkkujenkin - kanssa käytettäväksi oikein kiva talvimekkonen.4 kommenttia:

 1. No onpa suloinen mekko! Ja pitsi, se sopii vaatteisiin ja askarteluihin :) Mä olen hurahtanut virkkaamiseen ja neulomiseen nyt syksyn aikana. Ompelukoneenkin huolsin, katsotaan, milloin alkaa vaatteita syntymään..ei ehkä vielä kuitenkaan, kun ei ole oikein tilaa leikata kankaita. Mukavaa syksyn jatkoa! -Taija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tosiaan hyödyntään pitsejä enemmän askarteluissakin. Mutta siitä vaan rohkeasti vaateompelua kokeilemaan. Itse leikkaan kankaat lattialla :D

   Poista
 2. Tosi nätti tuli! Näyttää niin lämmittävältäkin ♥

  VastaaPoista