lauantai 8. marraskuuta 2014

Pitsiä paitaan

Eilen taas haasteommeltiin. Tällä kertaa ylläripaketit matkaan laittoi Mersia. Blogin nimi oli ennen Mersian näperrykset. Nyt on onneksi muuttunut, sillä tuo näperrykset oli melkoinen aliarviointi, nuo kangaspainatukset ovat kaikkea muuta kuin näperryksiä!! Ylläripaketeista paljastui yksiväristä trikoota (ei kaikille samaa vaan useita eri värejä) johon Mersia oli seulalla painanut kuvion. Kuvioita oli kolmea erilaista, juurikin nuo linkin takaa löytyvät sudenkorento, pitsi ja kaksi kärpästä. Olen noita painatuksia ihaillut Facebookissa ja ajattelin heti, että jos vaan kuva yhtään natsaa niin itselleni haluan ehdottomasti siitä tehdä. Ja kerrankin kuut ja tähdet olivat oikeissa asennoissa, sillä omasta ylläristäni paljastui mustalla painettu pitsikuvio, jee! Kangas oli kirkkaanpunainen, joka ei olisi ollut ensimmäinen valintani, mutta ei mikään plääh-värikään todellakaan. Sopivasti olin maanantaina ostanut mustaa yksiväristä trikoota, joka kävi hyvin yllärikankaan kaveriksi.Tässä siis lähtökohta:

Siideri jäi kyllä juomatta kun väkersin niin keskittyneesti tekelettäni :D Kaavaksi valitsin kaverilta saadun singoallan kaavan, jota tosin muokkailin. Olkapäiltä kavensin muutaman sentin ja muokkasin hihat täyspitkiksi. Samoin sivusaumat mentiin ihan mutuna. Alkuperäinen idea oli hyödyntää kankaan koko leveys ja tehdä paidasta vähän pussihelmainen resorin avulla. Pituutta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi ja pussitus olisi jäänyt hassusti lantion päälle, joten saumuroin ylimääräiset leveydet pois ja lopulta paidasta tuli tällainen:

Pitsikuvion kohdistin keskelle eteen ja pääntiellä on siis kuminauhakuja:

Hihansuihin halusin myös jotain jippoa, joten sinne ompelin punaista pitsiä. Taisin jossain välissä mainitakin, että olen tällä hetkellä ihan pitseihin hurahtanut :P

Helmassa on leveä resori, mutta ihan tunikamittainen tästä ei kuitenkaan tullut vaan jää paitaosastolle. Salama vähän vääristää punaista väriä, se ei oikeasti ole noin pinkki kuin esim. kaula-aukkokuvassa näyttää vaan ennemminkin vähän oranssiin taittava kirkkaanpunainen. Paidan valmistuttua vasta tajusin, että tässähän on ihan Karjalan värit :)

Mikäs sen sopivampaa paljasjalkaiselle karjalaiselle?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti