tiistai 5. heinäkuuta 2016

Turkooseja ompeluksia jälkijunassa

Kesäkuun värihaasteen väri oli turkoosi. En koko kuun aikana ensin ehtinyt ja sitten saanut aikaiseksi ommella mitään turkoosia. Eilen postilaatikosta löytyi uusi Ottobre (4/16)  ja olivat lähettäneet ompeluinspiraationkin sen mukana, sillä vihdoin tulppa lähti. Ensimmäisenä otin kokeiluun Doggy-hupparikaavan. Trikoon sijaan tein tämän joustofroteesta. Palanen tuli muistaakseni Kootin ylläripaketista toukokuussa (paitsi eipäs tullutkaan vaan Verson puodilta. No, ylläripaketista kuitenkin). Olisin halunnut sen itselleni, mutta liian pieni oli itselleni. Mutta koon 116 huppariin riitti sopivasti!

Yksityikohtia nyhertäessä meni jokunen tovi. Huppu on vuoritettu trikoolla ja kantattu resorilla (vihaan kanttaamista, mutta tässä lopputulos sentään siedettävä) ja helmaan tuli halkiot. Ne olin ajatellut ensin jättää pois, joten en merkinnyt kappaleisiin halkioiden alkamiskohtia vaan vetelin sitten ex tempore arviolta.


Todennäköisesti tein halkioista liian matalat, sillä lehden mallikuvissa huppari oli paljon lyhyempi. Itse kyllä tykkään siitä tällaisena pidempänä versiona. Leveyden puolesta kaava oli vallan jees :)


Pipoiksi.fi:lta tilasin kesäkuun alussa alesta digiprinttejä. Kätyreistä teinkin jo pipot heinäkuun alussa, mutta  nyt pääsi käsittelyyn kuopukselle hankittu Frozen-trikoo. FB:n ompeluryhmästä bongasin trikooyläosaan yhdistetyn tyllihelman ja samaa lähdin kokeilemaan. Tässä lopputulos:

Kaavana oli Ottobren peplum-paita, mutta pituuden ja helmaosan otin Paperplane-mekosta. Hihat lyhensin peplumin täyspitkistä t-paitapituisiksi. Helmassa on kaksi kerrosta tylliä, jotka leikkasin 20cm trikoohelmaa pidemmiksi. Ne on sitten ommeltu pussiin trikoohelman kanssa eli tylliosa on vähän tuollainen pallomainen. Yläosasta rypytin lankojen avulla tyllit yläkappaleeseen sopivksi. Tyllihelman päälle lisäsin vielä tuollaista ohutta hopeanharmaata kangasta, jonka helmaan ompelin rullapäärmeen.

Käyttäjä ainakin vaikutti erittäin tyytyväiseltä mekkoonsa. Viitta kuulemma pitäisi vielä saada, joten saas nähdä pitääkö sellaista taikoa seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti