keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kankaan venytystä ja kaavatestailua

Kootin ylläripaketin lisäksi sorruin toukokuussa myös Verson Puodin pakettiin. Sieltä tuli aivan ihanaa ruusukangasta, mutta vain noin 50cm palanen eli siitä ei kertakaikkiaan riittänyt mihinkään oikein kenellekään. Pipon (tai parikin) siitä olisi saanut toki, mutta tuntui haaskaukselta ommella "vain" pipo niin ihanasta kankaasta. Onneksi ystävän instasta bongasin peplummallisen topin, jonka ystävä oli ommellut lapselleen juurikin liian lyhyestä kangaspalasesta. Sellainen siis!

 Tässäkin lähtökohtana oli Ottobren peplum-kaava, jonka mukaan helmakappale on leikattu. Yläosaan ei ollut kaavaa vaan saksin sen lapsen oman (kaupasta ostetun) topin avulla ja mittailin peplumin yläosan kanssa samanmittaiseksi. Hivenen yläosa on peplumia kapeampi, joten myös helmaa kavensin vähän. Helma ei myöskään ole ihan niin pyöreä kuin peplumissa, sillä kankaan pituus ei vaan riittänyt enempään. Samasta syystä helma on kääntämättä, mutta lapsi on viime aikoina muutenkin toivonut ja käyttänyt noita raakareunaisia paitoja ja tässäkin sellaista myös itse toivoi.

Oikein kun asettelin niin onnistuin muuten kankaasta vielä sen piponkin saamaan. Se tosin on vielä ompelematta kasaan, mutta leikattu jo on. :) Lisäksi testailin Ottobren (4/16) Sporty Girl -leggingskaavaa. Siinä lahkeiden sivussa menee pystykaistaleet eri kangast:

Vähän tuli räikeähkö yhdistelmä, mutta kankaat valikoituivat osin myös kangasvaraston tyhjennyksen pohjalta. Koko on 116 ja pituuden puolesta on lapselle vielä vähän reilu. Leveys on suht ok, ehkä vähän voisi siitäkin napsata pois.Kun on kaava kerran piirrettynä niin eiköhän tällä tule lisääkin housuja ommeltua.
2 kommenttia:

  1. Olipa veikeä leggingssikaava :)Hyvin häipyy tuosta ruusukuviosta vyötärösauma kokonaan pois, näyttää ihan yhtenäiseltä koko etukappale.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuopus kutsuu leggingsejään ratsastushousuiksi :D

      Poista