sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Heinäkuun sukat: Eveliinat

Sukkakalenteria pistelin taas menemään. Heinäkuun sukkamallin nimi on Eveliinat. Yksi päiväkeikka Helsinkiin autolla ja vähän futista niin nämä valmistuivat äkkiä. Tältä näyttävät:

Ideana siis, että sukan edessä menee pitsineulekuvio ylhäältä alas asti:

Yleensä en tykkää tehdä pitsineuleita raitalangoista, mutta tässä mallisukatkin oli tehty raitalangasta ja ohjeessa erikseen mainittiin, että sopii myös raitalangalla, joten kokeilin. Ja toimii itse asiassa aivan älyttömänkin hyvin, sillä raidat oikein korostavat pitsineuleen aaltomaista muotoa. Harmillisesti kun näitä jämälangoista tein niin koko sukkiin ei riittänyt raitaa, joten teräosat sitten yksivärisistä. Nämä olivat Anelmaisista ylijääneitä 7 Veljeksiä ja puikot taas tutusti 3,5. Muuten sukat on tehty ohjeen mukaan, mutta kärkikavennukset tein nauhakavennuksen sijaan sädekavennuksina. Tältä näyttävät jalassa:

Mallineule on aivan todella helppo ja ensimmäisen mallikerran jälkeen sen osaa kyllä ulkoa. Plussaa erityisesti myös siitä, että välikerrokset on helppo laskea kavennusten kohdilta eli missään vaiheessa ei erityisesti tarvitse pitää mielessä mikä kerros kuviosta on menossa vaan sen saa aina helposti tsekattua. Tykkään!

2 kommenttia:

  1. Eipä uskoisi, että noin nopeaan valmistuvat pitsineuleiset sukat, ovat todella upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Seiskaveikka on siitä kiitollinen lanka että siitä työt edistyvät nopeasti.

      Poista