sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vanhoja kaavoja uudelleen sovellettuna

Viimeisetkin ystävältä haetut jämäpalat on nyt käytetty. Itselleni sain vielä musta-valkokuvioisesta trikoosta hameen. Tai ei se nyt ihan pelkällään riittänyt vaan aika paljon piti laittaa omia kankaita lisäksi ;) Ehdottomasti halusin kuitenkin mustavalkokankaan hameeseen. Käytin samaa kaavaa kuin tässä raitahameessa. Ainut vaan, että kuviokangasta oli sen verran pieni pala, että jouduin helmasta kaventamaan kaavaa ehkä kolmisen senttiä kummastakin reunasta. Enää ei tullut siis ihan kellohame, mutta ihan ok jäi leveyttä vielä siltikin.

Hame koostuu siis kuudesta kappaleesta eli kuosilliset jäävät sivuille ja edessä ja takana keskellä on kaksi mustaa kappaletta. Jämäkangasta oli myös valmiiksi leikattu tasku ja pitihän sekin tietty hyödyntää eli nyt on hameessa tasku. On itse asiassa aika kiva käytössä :) Taskusta näkee hyvin minun ompelumentaliteetin:

Kuten näkyy, kuvio on tavallaan passattu niin, että taskun kuvio mätsää pohjakankaan kuvioon. Mutta sitten kuitenkaan en ihan millin päälle ole sitä jaksanut väkertää. The story of my life, tarpeeksi sinne päin on riittävän hyvä :D

Viimeinen jämäpalanen meni ehdottomasti kuopukselle. Kankaassa oli pinkillä pohjalla valkoisia "helminauhoja". Lisäksi omista jemmoista yksiväristä pinkkiä niin siitähän syntyi mekko!

Tämä on tehty Ottobren 1/15 peplum-kaavalla eli samalla kaavalla kuin esim. tämä paita. Lisäsin vaan reilusti pituutta helmaan ja jonkun verran etu- ja takakappaleisiinkin. Ja hihat lyhensin t-paitamittaan kun tämä on nimenomaan kesämekko. Tähänkin syntyi jämistä pikkuinen tasku.


Harmillisesti olen piirtänyt peplumista koon 104 (köh, ehkä siitä syystä, että sitä kuopus käytti alkuvuodesta), joten joudun kohta piirtämään isomman koon jos meinaan tuota kaavaa vielä käyttää. Muutenkin pitäisi aktivoitua kaavojen piirtämisen suhteen. Uusimmassa Ottobressa olisi parikin lasten vaatetta, jotka olisivat ompelulistalla kunhan ensin saisin ne kaavat siirrettyä lehden kaava-arkilta kaavapaperille. Kaavojen piirtäminen on tylsää, joten siitäkin syystä tulee usein sovelleltua vanhojen kaavojen perusteella näitä erilaisia tekeleitä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti