keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Jämälangoista raitasukkia

Jämälankaprojekti jatkuu. Itse asiassa on jatkunut yhtä kauan kuin tätä blogia olen pitänyt, eli jonkun verran noita varastoja on ollut. Toki koko aikaa en ole jämiä jaksanut yhtä ahkerasti työstää ja ehkä välillä on tullut ostettua lisääkin lankaa mutta nyt on olen koittanut taas kaiken maailman nyttyröitä ja pikkukeriäkin neuloa. Eikähän niistä pikkujämistä oikein mitään muuta saa kuin raitoja. Joten niitä sitten. Tässä on kolmet viimeisimmät raitasukat, jotka ovat kesäloman aikana syntyneet.


Punaiset taitavat olla Seiskaveikkaa ja raidat mikä mitäkin, alemmissa sukissa on peruslankana Nalle, raidoissa oli pari-kolme vyötteetöntä sekoitelankaa, jotka käsituntumalla tunnistin ei-Nalleksi :D 48 silmukkaa on molemmissa, puikoista en osaa sanoa muuta kuin että alemmissa on käytetty koon 3 puikkoja.  Idean noihin "yhden kerroksen raitoihin" sain näistä sukista:

Ulkonäöstään huolimatta nämä ovat pari :D Molemmissa on täsmälleen samat langat käytettyinä raidoissa, mutta raitojen paikka ja paksuus vaan vaihtelee. Tästä näkee ehkä vielä paremmin:

Tuossa alempana olevassa sukassa tein noita yhden kerroksen raitoja paksumman punaisen raidan jälkeen ja näyttivät tosiaan niin hauskoilta, että seuraavaan pariin tein koko teräosan sillä tekniikalla. Näissä "eriparisissa" on myös 48 silmukkaa ja kolmosen puikot. Vaikka aika monta väriä sainkin näihin kokonaan jo käytettyä, eivät langanjämät silti vieläkään (yllätys!) loppuneet, joten jämäprojekteja on luvassa lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti