maanantai 13. heinäkuuta 2015

Jämälaatikon kimpussa

Nyt kun ystävältä saadut jämäpalat on käsitelty niin rupesin tänään kaivelemaan omaakin jämälaatikkoa. Siellähän oli jokunen yllättävän isokin kangaspalanen, ilmeisesti päätyneet sinne kuosikyllästymisen vuoksi. Pari kangasta pelastin takaisin kangasvarastoon, niistä tulee paitojen etukappaleita lahjaksi meneviin paitoihin ;) Muutaman keskikokoisen palasen korjasin esille, että ompelen niistä pipoja. Ja sitten leikkelin näitä:

Tämä on siis kauluri, tehty Ottobren 4/15 kaavalla. Kauluri on tehty trikoosta ja vuorikangas on eri kuosilla.

Tämä meni kuopukselle. Noista pöllöistä hän sai jo aikaisemmin mekon. On nyt sitten matching set :D Kauluria tosin voi käyttää kummin päin tahansa.


Tämä kauluri on kantattu alareunastaan resorilla. Koska resorikanttaaminen ilman kantinkääntäjää on tyyyylsää, kokeilin ommella toisen kaulurin ilman kanttausta.

Tämä on siis saumuroitu alareunasta ja käännetty sen jälkeen ja viimeisenä saumana on tuo yläreunan sauma. Siinä vaan sitten on ongelmana se, että sauman täytyy olla joustava, sillä kauluri on pään yli pujotettavaa mallia. Jonkunlaisen jousto-ompeleen omasta koneestani taiteilin esille (kun ensin olin purkanut kiristävän suoran tikin).


Seuraavaan kauluriin kokeilen todennäköisesti alareunan jättämistä viimeiseksi, mutta resorikanttauksen sijaan koitan ajaa sen suoralla ompeleella. Näitä nimittäin on vielä pari-kolme tulossa lisää kun sitä jämäkangaslaatikkoa oli ihan pakko tyhjentää. Nyt vaan pitäisi vielä keksiä käyttötarkoitus pienemmille tilkuille. Olen vähän miettinyt tällaista mattoa, mutta veikkaan että kärsivällisyys ei kuitenkaan riittäisi. Onko muita ideoita, mitä hyötykäyttöä pienehköille ja epämääräisen muotoisille kangaspaloille voisi keksiä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti