tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tiger Spotting -paitoja

Toinen kaava, jonka otin uudesta Ottobresta (4/15) kokeiluun oli isompien poikien paitakaava nimeltä Tiger Spotting. Tässä jippona on etukappaleen olkapäille tulevat kontrastiväriset tehosteraidat.

Kaikki kolme paitaa on tehty samalla koon 134 kaavalla, mutta jokainen on silti ihan omannäköisensä paitsi erilaisten kangasvalintojen takia mutta myös vähän erilaisten hiha/helmaratkaisuiden takia. Musta, oranssi ja turkoosi trikoo ovat Tyyne-Esteristä, Dodo-kuosi ja saman paidan tummanruskea trikoo Käpyseltä. Minionit ovat Jonicin (huonolaatuista luirua) kangasta ja etummaisen paidan superkaunis Sammalpolku-kuosi PaaPiilta.

Tässä näkyy tuo olkasysteemi paremmin, eli kuosikankaan reunassa on muutaman sentin levyinen kaistale kontrastiväriä ja yläolka on samasta yksivärisestä trikoosta kuin hihatkin. Minionpaidassa on hihansuissa resorit.

Sammapolkupaidassa puolestaan on resori helmassa, sillä kangasta ei riittänyt täyteen kaavamittaan.

Vasta saatuani paidan valmiiksi huomasin, että kappas, tässähän on kukkasia. Valitsin siis kankaan nuoremmalle pojista noiden pöllöjen ja sienien ansiosta, enkä todellakaan yhtään havainnoinut kukkia. Mutta onneksi lapsikaan ei niitä yhtään protestoinut vaan kelpuutti paidan päälleen ihan tyytyväisenä.

Aika pitkä malli kyllä ainakin tälle lapselle sekä helman että hihojen osalta. Helma olisi riittänyt ilman resoriakin ja hihat tein ilman hihansuukappaleita ja silti nämä ovat melkeinpä liian pitkät. Osin selittyy kyllä sillä, että lapsi on vasta siirtymässä kokoon 134. Mutta kokoa 134/140 käyttävä isompi veljeskin mahtui paitoihinsa kevyesti eli sanoisin että ennemmin reilun kokoinen on tämä kaava mitoitukseltaan, varsinkin hihojen osalta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti