Tuttu vinkkasi hyvästä kakkureseptistä. Tämä on siitä kiva, että on luontaisesti gluteeniton ja vaihtamalla voin sopivaa margariiniin, saa tästä helposti myös täysin maidottoman. Ei ehkä näytä niin hienolta, mutta maistuu todella hyvältä!
Kakkuun tarvitaan:
200g voita (maidottomaan versioon esim. sinistä Keijua)
2,5dl sokeria
100g mantelijauhetta
1dl (maissi)polentaa (tai maissijauhoja)
1,5tl leivinjauhetta
3 munaa
2 sitruunan raastettu kuori
Siirappi:
2 sitruunan mehu
2 dl tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan ja vuorotellen niiden kanssa myös vähän kerrassaan
kuivia aineita ja lopuksi sitruunoiden raastettu kuori. Säästä sitruunat
siirappia varten.
Kaada taikina n. 23cm irtopohjavuokaan. (Itse laitoin vain voideltuun vuokaan, mutta siihen jäi siirappi aika napakasti kiinni eli kannattaa ehkä laittaa paperi vuoan pohjalle niin on helpompi nostaa kakku tarjoilulautaselle.)
Paista
180-asteessa noin 40 minuuttia kunnes kakku alkaa irrota reunoista.
Nosta jäähtymään mutta älä irroita vuoasta.
Keitä siirappi
kattilassa, seos on valmis kun sokeri on liuennut sitruunamehuun.
Pistele lämpimään kakkuun tikulla reikiä ja valuta siirappi kakun
päälle. Anna mehustua vuoassa mielellään seuraavaan päivään.
Alkuperäinen ohje löytyy englanninkielisenä Nigellalta.
Kuulostaa hyvältä, tämä täytyy pistää kokeiltavien listalle kun noita gluteenittomiakin suht usein tarvitaan! Kiitokset vinkistä!
VastaaPoistaEipä kestä! Justiin sillä laitoin kiertoon että on hyvänmakuinen ja toimii erityisruokavalioonkin. Toinen tuttu lupasi viikonloppuna kokeilla saisiko tämän toimimaan ilman munia, raportoin mikä on lopputulos sen suhteen. :)
Poista