tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hameesta mekoksi

Viime vuonna ompelin itselleni kirjavaisen hameen. Jostain syystä se ei kuitenkaan oikein päässyt käyttöön, joten nyt oli aika jalostaa vanhasta uutta. Kaukaa viisaana olin tehnyt hameen leikkaamatta kangasta ollenkaan, joten saumat purkamalla käytössäni oli taas kokonainen kangaspalanen. Siitä syntyi helma taskumekkoon.

Tässä on siis sama kaava kuin kuukausi sitten ompelemassani mekossa. Muutoin mekko on yksivärinen musta, mutta helmaan tosiaankin käytin tuon violettisävyisen kuosikankaan. Mustaa viskoositrikoota metsästin tätä varten kissojen ja koirien kanssa ja kun sitä vihdoin Karjalan Ompelukoneesta löysin, niin ostin kerralla 3 metriä. Onpahan nyt jemmassa jos haluan vielä yhden tällaisen tehdä. Tai sitten niitä vesiputouskaula-aukkoisia ompeluksia varten. Niiden kaava on edelleen etsimättä, joten vielä ei ole sillä rintamalla uutisia.

Muistiin itselleni, että kuosikangas on rypytetty yläreunastaan framilonin avulla. Ja tietenkään en muistanut, miten päin helmat piti yhdistää, mutta onneksi edelliseen postaukseen olin itselleni senkin ylös kirjannut, joten pystyin tarkistamaan ja vältyin ylettömältä kangaspalojen pyörittelyltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti