sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Rakkaudesta lajiin

Minä en erityisemmin jaksa innostua urheilusta, en edes penkkiurheilusta. Lätkä on EVVK, formuloita ei jaksa katsoa, yleisurheilu, pesis, jääpallo plaah. Paikallisen korisseuran edesottamuksia seuraan jonkun verran, mutta on oikeastaan vain yksi laji jota jaksan katsoa enemmänkin. En väitä mikään asiantuntija tai intohimoinen senkään suhteen olevani, mutta omalla (olemattoman kiinnostuksen) mittapuullani tuo on täysin ylitse muiden, kuningas muiden joukossa. Niinpä kun näin tämän kankaan, oli sitä pakko saada:Tämä on Sari Ahokaisen suunnittelema Love Football/ Football Feeling ja värimaailma on syntynyt MM-kisojen isäntämaan kunniaksi. Vähän arvelutti nuo värit jos Brasilia menisi kisat voittamaan, sillä mitenkään erityisesti en juuri Brasiliaa fanita. Nyt Brasilia kuitenkin jäi ilman mitaleita, joten kangasta voi hyvin käyttää ihan vaan yleisenä rakkaudenosoituksena jalkapallolle ja muistona siitä, että kisat olivat tällä kertaa Brasiliassa. :)

Kangasta tuli Sarin omaan kauppaan vain pieni erä ja sen missasin kun oltiin reissussa kesäkuun alkupuoli. Onneksi Sari vinkkasi, että Saksasta kangasta on helppo tilata, joten napsuttelin sieltä 1,5 metriä tulemaan. Sitten piti vielä jokunen viikko ensin arpoa mitä siitä haluaisi ja sitten kerätä rohkeutta. Visioni oli taas sellainen, ettei siihen ollut valmista kaavaa, joten piti soveltaa ja soveltaessa aina vähän hirvittää, meneekö koko homma pipariksi. Vaan lopulta uskaltauduin kankaan pariin saksien kanssa ja eilen vähän ennen pronssiottelua sain luomuksen valmiiksi:

Tässä on kaavana sama toppikaava, jolla vissiin kaikki viime aikoina blogatut topit olen ommellut. Kun hyvän löytää niin miksipä sitä vaihtamaan? (Pätee muuhunkin kuin kaavoihin ;) ). Alaosaan ei ollut varsinaista kaavaa, mutta Ottobren 1/2012 yhdestä hameesta katsoin vähän helmakappaleiden mittoihin osviittaa ja apuja ompelujärjestykseen. Täysin 100% mätsiä ei resoriin löytynyt, mutta ihan ok tuo vihreä, jonka Tyyne-Esteristä löysin. Helmojen huolitteluun kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä rullapäärmettä. Vähänkö hirvitti ruuvailla saumurista neulaa irti ja säätää vähän jokaista namiskaa, mutta onnistuin - ja huolittelun jälkeen onnistuin vielä saamaan säädöt takaisinkin :D

Sitten kun oikein säädin ja täsmäsin, niin sain kuin sainkin kankaasta riittämään vielä jalkapalloasuun koossa 98.

Nämä ovat vanhoja tuttuja kaavoja, housut tehty taas Saimi-kaavalla (lahkeen ja resoreiden pituutta vaihtelemalla niitä voi varioida melkein loputtomiin) ja paita vuoden 2011 Ottobresta piirtämälläni teepparin kaavalla. T-paitaan kokeilin ensimmäistä kertaa huolitella hihansuut resorilla, tuli ihan ok.

Testiin molemmat asut pääsivät heti tänään, pitäähän nyt finaalipäivänä tunnustaa lajia ;) Kummallakaan pallistilla ei tosin ollut ihan parhaat jalkineet potkutreenejä varten..


2 kommenttia: