sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Koko kesän neuleprojekti

Loppukeväästä etsin sopivaa ohjetta ohuelle pellavalangalle. Ulla-neuleesta päädyin sitten tähän Lehvä-huiviin. Vielä kun lanka oli sopivasti vihreää, niin mikäs sen sopivampaa lehtikuvioihin ;) Roudasin ohjeet, puikot ja langan mukaan Espanjaan kesäkuun alussa, mutten saanut aikaiseksi neulomista aloittaa. Kotona sitten juhannuksen alla sain vihdoin silmukat puikoille ja lähdin pistelemään. Silmukkamerkkejä oli jokaisessa kuvion vaihtumiskohdassa, mutta siitä huolimatta koko ajan oli häikkää silmukkamäärissä: joko silmukoita oli kateissa tai sitten niitä ilmaantui jostakin liikaa eikä kuvioiden vaihtumiskohta täsmännyt. Kaksi tai kolme kertaa aloitin uudestaan alusta, mutta aina lopputulos oli sama ja lopulta mieskin jo hermostui jatkuvaan kiroiluuni.Tarpeeksi manailtuani päädyin valitsemaan ohjeesta ainoastaan verkkopitsin ja pajunlehti-kuvion ja lähdin vielä yhteen yritykseen niiden kanssa ja sain kuin sainkin silmukkamäärät täsmäämään myös kuvion edistyessä!

Nyt ainut hankaluus oli enää langan ohuus ja liukkaus, silmukat tuppasivat karkailemaan puikoilta vähän väliä. Tätä ehkäistäkseni kokeilin ensimmäistä kertaa siirtää silmukat pyöröpuikolle, mutta käyttää niitä tasoneuleen tekemiseen. Talvella näin työkaverin tuota tekniikkaa käyttävän ja kyllähän se helpotti varsinkin neuletaukojen aikana kun voi liu'uttaa koko silmukkamäärän puikon keskelle vaijerin varaan ja vaikka pistää puikot solmuun jos niikseen tulisi :D Kyllä muutama yksittäinen tipahdus tuli vielä tämän jälkeenkin, mutta koko silmukkarivin tippumisilta vältyttiin sen jälkeen. Ohut lanka vaikutti myös siihen, että työ edistyi hitaasti. Tai toisaalta lanka tuntui jatkuvan ikuisuuksiin. Pajunlehti-mallikerta on 12 kerrosta ja valehtelematta ainakin 5 ellei 6-7 kertaa kuvittelin, että saan enää yhden mallikerran ja sitten pääsen huivia päättelemään, mutta aina lankaa vaan riitti ja riitti. Siinä vaiheessa kun jäljellä oli ihan pieni kerännyttyrä ja mietin, että taitaa riittää enää kuuteen kerrokseen eli puolikkaaseen mallikertaan, sain yhä neulottua puolitoista mallikertaa! Mutta lopulta lanka vihdoin loppui ja nyt huivi on valmis!

Koitin kuvata huivia vaikka mistä kulmasta ja millaisen alustan/ taustan kanssa, että pajunlehtikuvio erottuisi, mutta tässä taitaa olla paras yritys:

Lehdet siis "roikkuvat" kuviossa vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Sovituskuviin tälläsin nähtävästi huivin väärin päin, sillä tässä kuvassa lehdet eivät roiku vaan kurottelevat ylös päin.


Tällainen kevyt kesähuivihan tämä on reikineen päivineen, pituuttaa on sen verran, että voi käyttää vaikka hartiahuivina hellepäivänä.

Silmukoita huivissa oli 79, pyöröpuikko kokoa 2,5. Pienempikin olisi saanut olla, mutta itse en pienempiä omista. Silmukat menevät kuvioiden mukaan 10+17+25+17+10 eli reunoissa ohuet raidat verkkopitsiä ja keskellä leveämpi. Tuo verkkopitsi on pelkästäänkin ihan kivannäköinen, joten jos tuota ohutta lankaa vielä jäljellä on (muistelisin että lilaa on vielä jossakin) niin voisin pistellä kapean verkkopitsihuivin siitä. Todennäköisesti kuitenkin vasta ensi vuonna tai myöhemmin, nyt on vähäksi aikaa ohuiden lankojen ja hitaan edistymisen suhteen kiintiö täynnä ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti