perjantai 11. heinäkuuta 2014

Designista tunikaksi

Meidän esikoinen on melkoisen lahjakas piirtämään. Useampaan otteeseen on piirustellut vaateluonnoksiakin, mutta ihan vain omaksi ilokseen. Nyt kuitenkin yhden kankaan häntä varten tilattuamme selosti hyvin tarkkaan, minkälaisen paidan siitä haluaa. Ja kun tiesin että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin pyysin, että hän piirtäisi mallin siitä, minkälainen paita on toiveissa. Tästä siis lähdettiin liikenteeseen:

Vyötäröllä ja hihoissa siis resorit ja hihat pitäisi olla vähän pussittavat, näin kuvasta ja selostuksesta tulkitsin. Valmista kaavaa ei ollut enkä jaksanut lähteä metsästämäänkään, joten kaivelin varastoista mitä löytyi ja sävelsin loput. Yläosa on tehty suunnilleen Ottobren 3/2005 jollakin kaavalla, olen kaavaan kirjoittanut pelkästään 140 pitkähihainen, lyhyt malli. Ja totisesti lyhyt malli se onkin, sillä jouduin lisäämään helmaan pituutta, että sain vyötäröresorin esikoisen toivomalle korkeudelle! Helmakappale on saksittu ihan summassa, siihen ei ollut kaavaa ollenkaan.

Kangas on Käpyseltä Muste-nimistä. Pakalla ei kummoinen omaan silmääni, mutta vaatteena kyllä hieno! Helman lisäksi muokkasin myös hihoja niin että lisäsin niihin leveyttä ja lyhensin täyspitkistä puolipitkiksi. Resoreita ylemmäs vetämällä saa aikaan lapsen toivoman pussittavan vaikutelman.

Sen verran kuva huijaa, että tämä ei ole tunika vaan ihan paitamittainen eli ilman housuja/ leggareita tai muuta alaosaa tätä ei voi käyttää. Kuvassa vaan mallilla on jalassaan nykymuodin mukaiset miniminishortsit, joten ne peittyvät paidan helman alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti