lauantai 10. toukokuuta 2014

Ryppyhihapusero

Sarjassamme lapsen usko vanhempien taitoihin osa 2: esikoinen valitsi taas kankaan ja ilmoitti että siitä pitäisi tulla sellainen paita, jossa on rypytetyt hihat. No aikun kiva, ei harmainta hajua miten sellainen kuuluisi tehdä. Mutta eipä se ole ennenkään tahtia haitannut, joten t-paitakaava esille ja soveltamaan ja tällainen syntyi:

Kaavana on Ottobren 3/2011 t-paitakaava, jolla olen tähän mennessä tehnyt esikoiselle sekä t-paitoja että tunikamekon. Nyt muokkasin kaavaa hihojen osalta eli niissä on pituutta reilusti enemmän. Koko paidan jippo on rypytetyissä hihoissa:

Rypytykset on saatu ihan vaan ompelemalla framilonia keskelle hihaa. Hauskin juttu oli, että kun olin tämän paidan saanut tehtyä, pläräsin kakkosen luokan kirpputorilta tulleita "jämiä" ja siellä oli ihan samalla idealla toteutetut hihat yhdessä paidassa! Rypytys tosin ei ollut ihan koko hihan pituudelta ja hihat olivat täyspitkät, mutta siis ihan oikeaan tyyliin osuin pähkäilyissäni omin päinkin :D Käyttäjä myös totesi spontaanisti paidan nähdessään "iihana!!"

Kangas on PaaPiin yllätyspaketista tullutta. Kuvion kohdistus osui mielestäni aika kivasti vaikken sitä leikatessani yhtään mallaillutkaan. Tekeminen on edelleen vähän tällaista kunhan roiskitaan menemään -tyyppistä :P

3 kommenttia:

 1. Tosi nätti paita! Miten sie siis sen rypytyksen teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hihat on ommeltu kiinni paitaan normisti. Sitten huolittelin hihansuun kaksoisneulalla ja sen jälkeen siksakkasin framilonin keskelle hihaa pitkittäin. Hiha oli siis tässä vaiheessa "levällään" ja paidan sivusaumat ompelematta. Vasta kun rypytys oli tehty, ompelin paidan sivusaumat ja hihan alasauman. Saiko tästä selityksestä yhtään selvää?

   Poista
  2. Jep! Jotain tuollaista kuvittelinkin :) Mie osaa framilonin laittaa kyllä saumaan, mutta sileälle kankaalle en ole kokeillut. Pitänee joskus testata :)

   Poista