keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kesätoppi

Lasten usko äidin (ja ehkä isänkin) taitoihin on vankkumaton. Kankaiden Yön kangaspinoa kaivellessaan esikoinen ilmoitti haluavansa yhdestä trikoosta topin. Se voisi olla sellainen samanlainen kuin viimekesäinen mekko, paitsi tietysti lyhyempi. Eikun kaavamuokkailemaan siis. Mekon ideana on ollakin aika leveä, mutta toppi nyt missään nimessä ei voi olla mikään teltta eli paitsi pituutta, myös leveyttä tarvittiin pois aika mittavasti. Aloitin mallailemalla kaavoja yhden olemassaolevan topin päälle ja taittelin niitä vekeille vähän sieltä ja täältä, summanmutikassa. Takakappaleelle ei ole edes kaavaa olemassa vaan se piti saksia ihan käsivaralla. Sitten ompelua ja säätämistä ja lisää ompelua ja vielä kaventamista ja säätämistä ja tällainen siitä tuli:

Toppi on tuollainen niskan takaa solmittava. Alkuperäisessä koko yläkappale oli kaksinkertaisesta kankaasta (siis vuoritettu), mutta kesätoppiin ajattelin että yksinkertainen on viileämpi joten ainoastaan nuo solmittavat kaitaleet ovat kaksinkertaiset. Mietin jos jonkunlaisia kanttauksia reunoihin, mutta lopulta päädyin ihan vaan taittamaan nurjalle ja tikkaamaan kaksoisneulalla. Takaa toppi on siis avoin puoleen selkään:


Yläreunassa kulkee framilon, joka olisi ehkä saanut olla hivenen tiukemmalle venytetty vielä, mutta toimii ihan näinkin kyllä. Sivusaumoissa sain kankaan kuvion passattua kohtuullisen hyvin:

Kangas on Käpyseltä ja kuosin nimi on Meri Saharaita. Toppiin meni kankaan vihreämpi puoli, turkoosi puolikas on vielä käyttämättä ja pohdin josko siitä itselleni saisin jotain viriteltyä jos vaan leveys mitenkään riittää..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti