perjantai 30. toukokuuta 2014

Kesämekkonen kaavapalapelinä

Sarjassamme "esikoinen tilasi" osa 639 tai jotain. Elloksen mainoslehtisessä oli perhoshihainen mekko joka oli esikoisen mielestä ihana. Totesin (stupid me) että aika helppo tuollainen olisi ommellakin, joten eikun kangaslaatikkoa kaivelemaan. Sieltä löytyikin sopiva trikoo, joten seuraavaksi tarvittiin kaava. Lähikirjastossa käydessäni selailin Ottobre-kasaa, josta yhdestä löytyi t-paita, jossa hihat vähän sinne päin. Harmillisesti isoin koko oli 122 ja tosiaan tuo oli t-paidan kaava eikä mekon. Mutta sekös tahtia haittaisi (hidasti kylläkin jonkun verran..) vaan eikun säätämään ja tällainen syntyi lopulta:

Yläosassa kaavana on käytetty siis Ottobren 3/12 paitakaavaa Seesaw koossa 122, mutta leveyttä on lisätty ja pituutta lyhennetty. Alaosan kaava puolestaan oli koon 134/140 painijanselkäinen Whitney-mekko, jolla ommeltuja mekkoja oli blogissa muistaakseni noin vuosi sitten postattuina. Ja tokihan ompeluohjettakin piti vähän säätää ;) Alkuperäisessä ohjeessa hihat piti ensin rullapäärmätä ( a) en ole vielä sitä opetellut ja b) ei ollut oikeanvärisiä lankoja saumuriin) ja sitten rypyttää framilonilla olkapäille sopivaksi. Joten ihan normaalisti vedin reunat kaksoisneulalla ja rypytykset diffillä.. Laiska.. Seuraavassa kuvassa näkyy tuo yläosa paremmin:

Trikookantti ja minä emme ole ylimpiä ystävyksiä, joten sen ulkonäkö on vähän mitä on.. Eilen tosin törmäsin Mutturalla-blogissa todella selkeisiin ohjeisiin pääntien huolitteluun, joten niiden avulla rupean opettelemaan. Tuohon poikkisaumaan oli tarkoitus laittaa rypytys framilonin avulla, mutta esikoinen ei rypytystä halunnut ja tilaajan toiveiden mukaan toki mentiin. Tällaisena vähän sinne päin -meininkisenäkin mekko kuitenkin esikoiselle kelpasi :)

Tässä vikassa kuvassa muuten kankaan väri on eniten oikea eli on tuollainen selvästi limenvihreä. Jos oikein muistan niin tämä trikoo kotiutui meille Nappinjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti