sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Halterneck-toppi

Nyt mie olen fiiliksissä! Tämä ompelus nimittäin onnistui justiin eikä melkein nappiin! Lähtökohdat eivät olleet kovin kummoiset, sillä kangasta oli esikoisen topin jälkeen vain puolet jäjellä ja siitä ei mitenkään saanut kappaleita leikattua sellaisenaan. Niinpä leikkasin ensin taitteelta etu- ja takakappaleet ja katselin sitten mitä on vielä tehtävissä. Oikeaan langansuuntaan tehtävissä ei ollut mitään, joten yläosan kappaleet on leikattu vinoon ;)

Kaava tähän on Ottobresta 2/2011. Se on tosin uimapuvun kaava eli pääsin soveltamaan ihan kunnolla. Alkuperäinen toppi on vuoritettu ja siinä on rypytykset sivusaumoissa. Pituutta piti siis nappaista pois ihan kunnolla ja tietenkin tein tämän ilman vuoria kun kesätopiksi on tarkoitettu. Toppiosan kiinnittäminen helmaosaan meni kyllä melkoisen mututuntumalla. Vetelin ensin arviolta framilonia pätkät "liivikappaleiden" alareunaan ja sitten rupesin mallailemaan miten pituus asettuisi helmaosan ympärysmittaan.
Ei se ihan mätsännyt, joten selkäpuolella junttasin kappaleet tylysti vaan ristiin. olisi sinne voinut jonkun keskitakasauman tietty surauttaa, mutta itselle kelpaa näinkin ;)

Tuosta kuvasta muuten näkyy, että olkainkappaleet on myös leikattu erillisinä ja saumuroitu sitten toppiosaan kiinni, tämäkin siis siitä syystä että kangas ei muuten olisi riittänyt. Päällä toppi näyttää tältä:

Mahan kohdalla väljyyttä olisi saanut olla vähän enemmänkin, mutta ehkei tule kesällä syötyä niin paljon jätskiä kun pitää katsoa ettei paita mene ihan makkarankuoreksi. Muuten tykkään että istuu just perfec!
2 kommenttia: