tiistai 27. marraskuuta 2018

Riihivillaa

Tädiltäni sain kesällä ison kasan lankoja, joiden joukossa oli valmis pakkaus Riihivillaa 3 värissä ja ohje kirjoneulelapasiin. Pitihän sitä kokeilla. Harmillisesti omalle käsialalleni ohjeessa oli ihan liikaa silmukoita, joten jouduin muokkailemaan alkuperäistä kuviota aika paljon, mutta kyllä niistä lopulta lapaset tuli.


Nirkkoreunus on ihan ohjeen mukaan neulottu, mutta varsien vanamot jouduin piirtämään uusiksi, jotta sain 4 kukkaa sopivasti mahtumaan ranteen ympäri. Kämmenselässä nuo isommat vanamot on alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta pienemmät ovat samoja kuin varsissa. Kämmenpuolella on palluroita.


Palluroitakin jouduin vähän soveltamaan: kuten näkyy, parissa kohdassa on 2 vaaleanpunaiset pallurat peräkkäin kun alkuperäisessä muistaakseni vaihtui väri välillä kesken pallonkin. Itse en kuitenkaan sellaista halunnut, joten sovelsin tällaisiksi. Peukalot ovat muistaakseni kukan osalta tehty suunnilleen ohjeen mukaan, mutta peukun sisäpuoli oli taas jokin oma sävellys.


Lankaa jäi ja paketissa oli myös pipon ohje, joten luonnosestikin seuraavaksi se puikoille. Pipon kanssa jouduin takkuamaan aika pitkään sopivan silmukkamäärän löytämiseksi, mutta kun se onnistui niin sitten pipo valmistui aika nopeasti. Tämmöttinen:


Melkoisen hankala kuvata.. Pipossa neulottiin siis ensin kirjoneulereunus ja sen jälkeen työ käännettiin ja neulottiin joustinneuletta yhtä korkea kaistale kuin kirjoneuleosio on ja loppupipo sitten sileää neuletta. Lopuksi kirjoneulereunus taitetaan joustinneuleen päälle niin että pipon reuna on kaksinkertainen. Kirjoneuleessa on tietenkin samat vanamot kuin lapasissakin.


Muuten tämä on tehty ohjeen mukaan, mutta silmukkamäärää pienensin 112:een ja puikot olivat kokoa 3,5. Ehkä olisi saanut olla vähän matalampi, mutta kun ohjeessa ei ollut kuvaa niin hankala hahmottaa pelkkien kerrosmäärien perusteella.. Tällainen vähän takaa lörpöttävä tästä siis tuli:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti