sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Lapasia

Pitkästä aikaa on tullut neulottua lapasia. Yleensä en niistä niin perusta kun peukalon neulominen jälkikäteen on tylsää, mutta nyt kun pari paria taas on tehnyt niin loppujen lopuksi nämä ovat kyllä kivan nopeita tehdä. Kuopukselle syntyi yksisarviset:


Lankana on 7 Veljestä ja puikot kokoa 3,5. Olisin halunnut tehdä myös joustinneuleen sateenkaarilangalla mutta sitä oli niin vähän jäljellä, että en ollut varma langan riittämisestä. Mentiin sitten vaan sateenkaariharjalla. Näissä on silmukoita 8 per puikko eli pieneen käteen menevät. Lisäksi neuloin aikuiselle sopivat lapaset 11s/ puikko. Tällaiset:Näihin ohje löytyy Novitan sivuilta täältä. Mallin inspiraatio on saatu Da Capo -karkeista, mutta itse tein nämä tarkoituksella ihan eri väreillä.


Näissäkin lankana 7 Veljestä ja puikot 3,5-kokoiset. Näissä itselle uutena juttuna oli peukalon neulominen. Se on neulottu intialaisena kiilapeukalona. Loppujen lopuksi ihan helppo tehdä ja ulkonäöllisesti tykkään tästä kovastikin. Neulon varmasti toistekin.

Melkoisesti väri vääristyy kyllä. Kaikki kuvat on otettu ulkona, mutta tasokuvat on otettu lumisella pöydällä eli valkoista vasten ei nähtävästi kamera toista värejä ihan oikein. Näiden sovituskuvien sävyt ovat siis lähinnä todellisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti