sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Metsänvihreä Blue Surf Shawl

Yksi "vakiosuunnittelijoistani" Ravelryssa Arella Seaton etsi taas testineulojia ja jälleen kerran ilmoittauduin mukaan. Tai oikeampi termi olisi kai beta-neulojia, koska ohje on jo julkaistu aiemmin käsityölehdessä, mutta nyt se tuli myös Ravelryyn ja suunnittelija halusi sekä testata ohjeen virheettömyyden että saada ohjeeseen linkitettyjä projekteja Ravelryn listoille. Mallin nimi on Blue Surf Shawl ja se juontaa juurensa siitä, että alkuperäinen huivi oli neulottu sinisenä ja reunan pitsikuviosta tulee mieleen pärskyvä vesi tai vesikuplat tms. Itselläni ei ollut sinistä lankaa, joten valitsin jemmoistani vihreän 100% villalangan. Lopputulos on tämä:


Ohje tosiaan löytyy Ravelrysta täältä. Huivin pystyy neulomaan eripaksuisista langoista. Oma lankani oli suunnilleen Nallen vahvuista tai hivenen ohueampaa ja neuloin huivin koon 4 pyöröpuikolla. Koska lankaa oli vain yksi vyyhti, jouduin jättämään 2 mallikerran toistoa pois, jotta lanka ei olisi loppunut kesken. Huivi aloitetaan toisesta kulmastaan ja kun pitsineulekuvio on saatu alkuun, aletaan toiseen laitaan lisäämään silmukoita joilla neulotaan sileää neuletta. Ennen päättelyä toiseen sivuun tulee vielä muutaman kerroksen pitsineulereunus. Tässä lähikuvaa pitsineuleesta:


Päättelyreuna on siis kuvassa oikeanpuoleinen reuna. Mallikertojen poisjättäminen vaikuttaa ainoastaan vähän huivin kokoon eli jos olisin neulonut niitä enemmän, niin vasemman reunan leveä pitsineule olisi pidempi, jolloin koko huivin koko luonnollisesti myös vähän kasvaisi. Mutta näinkin tästä tuli ihan mukavan kokoinen.


En nyt sitten tiedä miten tätä luontevimmin asettelisi, hartioille ja kaulan ympäri kaulahuiviksi, mutta sen saa tuleva käyttäjä päättää. Tämä on nimittäin menossa pukinkonttiin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti