lauantai 3. marraskuuta 2018

Merinomyssy teinin päähän

Käytiin syyslomalla Tallinnassa ja teini bongasi siellä kaupassa neulotun pipon jonka olisi halunnut. Harmillisesti pipossa käytetty lanka oli sen verran karheaa, että jo kokeillessa tunsi, että pipo tulee kutittamaan. Jätettiin siis pipo ostamatta ja lupasin neuloa samantyylisen pehmeämmästä langasta. Sattumalta heti kotiin tultuamme lähikaupassa myytiin remontin alta lankoja puoleen hintaan ja sieltä kasasta nappasin pari kerään Novitan Baby Merinoa mukaani. Tallinnassa ihailtu pipo oli sinapinkeltainen, mutta lähikaupan valikoima oli valitettavasti paljon suppeampi, joten piposta tuli nyt tylsästi harmaa.


Pipo on äärimmäisen helppo tehdä. Itse käytin koon 3,5 pyöröpuikkoa, jolle loin 120 silmukkaa. Sitten vaan pistelin menemään 1o1n-joustinneuletta, kunnes pituus miellytti teinin silmää. Lankaa meni vähän reilu kerä ja pituutta on käärimättä tämän verran:


Päättelyn tein muistaakseni 2 tai 3 kerroksen aikana eli kun pituus oli riittävä niin neuloin ensin 1krs ajan 2o yhteen. Sen jälkeen saatoin tehdä välikerroksen tai olla tekemättä, mutta seuraava kavennuskerros oli jälleen 2o yhteen jolloin jäljellä oli 30s ja kun lanka on suht ohutta niin sen määrän sai jo ihan nätisti kurottua yhteen. Tältä näyttää päässä:


Ihan superhelppo tekele ja jos olisi tehnyt pikkuisen lyhyemmän niin olisi jopa riittänyt 1 kerä lankaa eli hintaa siinä tapauksessa reilut 2 euroa. Nämä 2 kerää maksoivat yhteensä jotain 4,6e tms. Ja toki siitä keränjämästä saa vielä toisen vähän erimallisen pipon eli nämä ei ole hinnalla pilattuja! Ja mikä tärkeintä: teini kelpuuttaa tämän päähänsä! (Mutta ei  kylläkään suostunut kuvattavaksi.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti