torstai 8. marraskuuta 2018

Nuppu Printin sewminaari

Ompeluryhmän kautta saatiin tilata Nuppu Printiltä yllärikangasta. Kun paketin avasin niin olin aika järkyttynyt, sillä materiaali oli todella paksua canvas-kangasta! Ja tunnetustihan minä ja joustamattomat emme ole mitenkään ylimpiä ystäviä. Kuosi oli kyllä aivan äärimmäisen kaunis, mutta aika sormi suussa olin sen suhteen, mitä tekisin, koska pussukat vaativat vetoketjuja (joiden kaveri myöskään en ole) ja kaikki laukkusysteemit menevät kyllä ihan yli jos ei omien taitojen niin ainakin kärsivällisyyden ja tarkkuuden. Onneksi ompeluaikaa pyhäinpäivän takia jatkettiin, että kaikki ehtivät käydä tarvikeostoksilla, joten sain rauhassa makustella ja imeä inspiraatiota muiden töistä. Aika pian sieltä muutama ompelus nousikin suosikeiksi ja ensimmäisenä otin työn alle projektipussukan. Tällainen siitä sitten tuli:Idea tähän tuli itse asiassa työkaverilta, joka oli netistä bongannut tämän pussukan ja kuvan ja mittojen avulla ompeli itselleen oman. Pussukkaan ei tarvittu vetoketjua, joten itsekin uskaltauduin sellaista sitten yrittämään. Loppujen lopuksi aika perusompelus tämä oli: ensin ompelin vuorikankaaseen kiinni taskut:


Niiden kanssa kikkailin sen verran, että taskujen yläreunassa on hunajakenno-ommelta koristeena:Seuraavaksi ompelin vuorin ja päällikankaan pussukoiksi. Uskokaa tai älkää, mittasin pohjan ihan viivottimien kanssa ja piirsin viivat joita pitkin saumuroin kulmista kolmiot pois. Yleensä vetelen tällaiset ihan mututuntumalla suunnilleen. Sitten kankaat sisäkkäin ja päällikankaasta yläreunaan nauhakujat. Ensimmäistä kertaa ikinä ompelin myös nahkaa, sillä alkuperäisen mallin mukaan minäkin tein pussiini nahkaisen kantohihnan. Sopivasti olin tädiltä saanut erilaisia nahkoja lahjaksi niin pääsipä edes pieni palanen niistäkin hyötykäyttöön. Ja vihoviimeiseksi vielä nyörit kujiin.Tuon nahkakahvan kohdalla vähän jännäsin, miten kone siitä selviytyy, kun päällekkäin oli 4 kerrosta canvas-kangasta, 2 kerrosta nahkaa ja 2 kerrosta vuorikangasta, mutta ihan nätisti ruksutteli nekin kohdat uskollinen Husqvarnani! Nyörit oli muuten ainoa ostos tätä ompelusta varten, kaikki muut materiaalit löytyivät omista jemmoista. Lopputulos on kyllä melkoisen kaunis:


Ja kaikeksi onneksi kangas ei loppunut tähän vaan sitä on vielä ainakin 2 muuhun projektiin jäljellä. Makustelen vaan ensin, mihin sen haluan käyttää että lopputulos olisi sitten mahdollisimman paljon käytössä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti