tiistai 29. maaliskuuta 2016

Ystävänpäivä-sukat

Novitan sukkalehti on kuvassa kulutuksessa ja nyt siitä valmistui malli nro 3 jonka nimi on Ystävänpäivä. Nimi tulee oletettavasti siitä, että sukat ovat kovin sydämelliset. :)

Sukat on neulottu Nalle-langasta ja puikot olivat kokoa 3. Silmukoita oli ohjeen mukaan, mutta sen verran muokkailin ohjetta, että varresta jätin yhden mallikerran pois korkeudesta ja kärkikavennuksissa aloitin kavennukset joka kerroksella jo siinä vaiheessa kun silmukoita oli 11 per puikko sekä jätin punertavan langan pois samassa vaiheessa. Lähikuvaa sydänneuleesta:

Ensimmäinen sukka valmistui aivan tuskastuttavan hitaasti, sillä en vaan osaa kuljettaa lankoja yhtä aikaa, joten joudun aina koukkaamaan langan sormelle jokaisen värinvaihdon yhteydessä. Nämä on neulottu niin, että punertava lanka on nostettu aina alta (eli se on dominoiva), mikä tekee varsinkin pohjan raidoista todella erottuvat:

Toisen sukan kohdalla alkoi mallineule olla sen verran tutumpi, että enää ei joka välissä tarvinnut laskea silmukoita. Riitti, että kerroksen alussa katsoin mikä kerros mallista oli menossa ja sitten osasin puikotella kerroksen loppuun ilman ohjetta. Nopeutti huomattavasti neulomista. Pitkäperjantain aamuna sukat vihdoin valmistuivat:

Kuten näkyy, varsi on ihan hyvän mittainen vähemmilläkin kerroksilla. Ensimmäisen sukan jälkeen vannoin, ettei enää ikinä näitä lisää, mutta parempi olla vannomatta kuitenkaan. Malli on niin kaunis, että enkä muutaman kuukauden (tai vuoden) huilin jälkeen näitä voisi toisenkin parin neuloa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti