sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Maaliskuun värihaaste ja vastavärit

Hommahuoneen värihaaste on edennyt maaliskuuhun ja maaliskuun teemana on vastavärit sekä väripari mustavalkoinen. Itse en oikein vastaväreistä erityisesti perusta, mutta haasteen vuoksi piti jotakin kokeilla. Jämäkangasprojektin tiimoilta syntyi pipo :)

Oranssikeltainen kangas löytyi tilkkulaatikosta ja sitä oli sen verran isot palat, etten kaikkea halunnut silputa päiväpeittotilkuiksi. Joten eikun pipoksi. Ja vastaväriteemaan liittyen ruusukkeen väriksi valikoitui turkoosi. Ihan tarkkoja jos ollaan niin oranssin vastaväri löytyisi ennemmin sini-violetti-akselilta, mutta omaan silmääni tämä turkoosikin riitelee ihan tarpeeksi :D Pipo ei siis todellakaan ole tulossa omaan käyttöön vaan päätyy päiväkodin kevätmyyjäisiin ja jos ei siellä käy kaupaksi niin ajastaan arpajaisvoitoksi jonnekin. Mustavalkoinen osio sen sijaan oli paljon helpompi toteuttaa. Nyt työn alle pääsi tammikuussa kotiutunut Kootin Freak Circus -trikoo. Mies sen tilasi itselleen paitakankaaksi, joten paita siitä tehtiin.

Printti on niin upea, että eipä se mitään erityisiä lisäyksiä tarvitse. Mustasta trikoosta hihat ja pääntien kanttaus valkoisella resorilla ja se oli siinä. Sekä etu- että takakappaleen kuvat ja niiden kohdistukset  mies valitsi itse tarkkaan harkiten.


Sovituskuvasta näkyy, että takakappaleen kaava pitäisi jaksaa vähän viilailla, jättää ryppyjä tuonne kainaloiden alle :/ Itselleni taas tein samasta kankaasta leggingsit.

Toisesssa lahkeessa on iso lintu ja toisessa sitten enemmän actionia.

Vähän mietin, että valkoinen on aika arka väri, mutta jos tätä lähtisi värjäämään niin todennäköisesti lopputulos ei olisi kiva, koska printti ei ole pelkästään mustavalkoinen vaan seassa on paljon myös harmaan sävyjä jotka varmaankin katoaisivat. Joten eiköhän nämä tule käyttöön ihan tällaisenaan. Toki käytössä sitten mustan tunikan kanssa ;) Mustavalkoinen on ihan ok yhdistelmä, mutta itse yleensä käytän enemmän värejä. Jos yläosa on musta niin alaosaan sitten värikästä tai toisin päin. Mutta näihin leggareihin en oikein osaa ainakaan mitään kirjavaa yläosaa kuvitella yhdistäväni, joten friikkipäivinä mennään sitten mustavalkoisissa vaatteissa.

Nämä kun olin saanut valmiiksi niin tekaisin vielä kuopukselle lupaamani kesätopin. Sitä ommellessani katselin, että taitaapa osua värihaasteen teemoihin tämäkin - ihan suunnittelematta siis.

Kankaassa on vastaväriparit punainen-vihreä ja keltainen-violetti. Itse en (ehkä juuri niiden vastavärien takia) tästä kuosista kamalasti tykkää. Tämä kotiutui meille monta vuotta sitten jossakin yllätyspussissa, sikaa säkissä -ostoksena. Lapsiin tämä kuitenkin vetoaa, sillä kuopus halusi topin nimenomaan tästä kankaasta. Ja jo aiemmin muistan toiseksi nuorimmalle ommeelleeni tästä t-paidan ja shortsit - nekin lapsen omasta pyynnöstä. Ja viime kesänä kun siskon lapsille vein meiltä pieniksi jääneitä niin juurikin se shortsi-paita-setti oli ensimmäinen joka valikoitui heidän kuopukselleen päälle. Että lapsiin ainakin tällaiset värikkäät jutut vetoavat :)

Toppiin ei ollut kaavaa vaan käytin mallina jotakin kuopuksen valmistoppia. Takakappaleen kaarrotin vähän pidemmäksi ihan summanmutikassa. Muut ompelukset on tehty vanhoilla tutuilla luottokaavoilla, jotka on blogissa esitelty jo moninaisia kertoja.
2 kommenttia:

  1. Hienoa, että vaikka vastavärit eivät suosikkeihisi ylläkkään, niin teit jotakin. Tuo printti on huikea, minulla on sitä kakkosta, enkä tiedä tulenko koskaan siitä itselleni tekemään. Taitaa olla minulle vähän liian hurja :D. Miehesi paidan selässä näyttäisi olevan vain vähän liikaa tavaraa ja sitten alentaisin hieman kädentietä lisää, niin vedot häviävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaavamuokkausvinkeistä, Sanne-Maija, pitää kokeilla! Ja itse otan tämä värihaasteen nimensä mukaisesti haasteena eli koitan vähän myös käydä mukavuusalueen ulkopuolellakin ja siihen nämä vastavärit olivat oikein hyvä teema :)

      Poista