tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pipoja, pipoja, enemmän pipoja

Jämäkangasprojektin tiimoilta on syntynyt paitsi päiväpeittoja myös aika monta pipoa. Valtaosan kangasjämistä leikkasin 11x11cm tilkuiksi, mutta isompia palasia en raaskinut leikellä kokonaan vaan tein niistä ensin pipoja ja sitten loput tilkuiksi. Syntyi aika monta peruspipoa (tässä siis vain osa):

Lisäksi mies tilasi oranssista trikoosta itselleen kääntöpipon. Sitä varten piti ostaa harmaata kangasta, mutta kaikki muut näiden pipojen kankaat on tosiaan omista jemmoista jämiä. Tässä kääntöpipo:

Tätä varten ompelin kaksi täsmälleen samanlaista pipoa, harmaan ja oranssin ja ne sitten yhdistin tuosta alareunasta toisiinsa. Pipoa voi siis käyttää kummin päin tahansa, koska kaikki saumat ovat piilossa.

Oranssi on ihan kunnolla oranssia, mätsää miehen takkiin täydellisesti ;) Kuopuksen kaverille syntyi myös synttärilahjaksi pipo.

Frozen-kangasta ei ollut tarpeeksi korkeaa palaa pipoksi, joten jatkoin sitä turkoosilla kaistaleella. Myös pipon vuori on samaa turkoosia. Reunan ompeluvaiheessa tikkasin ensin turkoosin kankaan vähän näkyviin oikealle puolelle ja sitten normaalin päällitikkauksen jousto-ompeleella siitä kohdasta, jossa päällikappaleen kangas loppuu pipon sisällä. Omaan silmään tuli aika kiva, toivottavasti synttärisankarikin tykkää. Ainakin kutsukortti oli täynnä Frozen-tarroja, joten teeman luulisi uppoavan ;) Näiden lisäksi syntyi vielä muutama ruttupipokin:


Nämä ovat yksinkertaista velouria ja ainoastaan reunakäänteen osalta kaksinkertaisena siis. Molempia tuunasin vähän silitysarkeilla. Toisessa on kolme Nappinjan yllärihaasteesta ylijäänyttä glittertähteä ja toisessa päällystin yhden sydämistä samalla glitterarkilla. Päiväkodin pääsiäismyyjäisiin palmusunnuntain aattona voi näitä tulla ostattelemaan, jos miellyttävät silmää ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti