maanantai 7. maaliskuuta 2016

Nappinjan ylläriveivi - rakkautta ensi silmäyksellä

Pitkästä aikaa FB:n ompeluryhmässä oli perjantainen ompeluhaaste ja vieläpä ylläripaketin kera. Koska perjantai oli sopivasti vielä hiihtolomaviikon päätteeksi niin olipa kerrankin kunnolla aikaa valmistella ja ommella, joten tilasin paketin. Paketin kuvauksessa oli jotakin tyyliin Julia Herkertin suunnittelema kuosi tmv. ja olin ihan satavarma, että se on tämä raporttikangas jota itse asiassa tilasin jo muutenkin yhden raportin, mutta ajattelin että jos se on yllärikangas niin ei haittaa yhtään, koska printit ovat niin kivat. Vaan olinpa kuitenkin väärässä, sillä paketista paljastui ompelijan unelmaraportti eli samanlainen kolmen printin kuosi, mutta tekstit Make it work, So much fabric, so little time sekä You can't buy happiness but you can buy facrics and that's pretty close. En nyt muista olivatko sanatarkasti juuri näin, mutta you get the idea ;) Kyllä nuosi rima aika korkealle, sillä niin kivoista teksteistä ei todellakaan halunnut hutaisten tehdä vaan "jotakin" vaan pakko oli miettiä jotakin ideaa tai yksityiskohtia. Loppupeleissä menin kyllä kuitenkin aika helpon kautta ja haasteessa syntyi paita.

Sen verran sentään näin vaivaa, että sekä etu- että takakappale ovat kahdesta kankaasta. Takakappaletta varten ostin yksiväristä trikoota, mutta se oli liian valkoista. Onneksi jemmoista löytyi Nappinjan raitakangasta, joka mätsäsi raporttiin hyvin. Raitakangasta oli vain sen verran lyhyt pala, että koko takakappaletta en siitä saanut, joten yläosa tuli tähtikankaasta. Ja kerran takakappaleen yläosa oli tähdistä niin etukappaleen sitten kans :D Tähtikangas on Eurokankaasta.

Ihan en ole varma, tykkäänkö takakappeesta noin vaiko en, mutta toisaalta värillinen yläosa ei kuulla läpi samoin kuin valkoinen eli rintsikat eivät vilku niin pahasti ja toisaalta tällä systeemillä näyttää vähän kuin olisi raidallinen toppi ja sen päällä tähtibolero. Joten ehkä tämä on ihan ok :) Sen verran lisäsin vielä yksityiskohtia, että ompelukoneen yläpuolella olevat pinkit tähdet tein silityskalvosta (glitteristä, mutta eipähän se kuvissa erotu) ja myös toiseen hihaan tein yhden glittertähden, jota voi sovituskuvasta koittaa bongailla.

Tässä vielä sovituskuva edestä ja takaa:


Tässä kaavana oli luottopaitakaavani vuoden 2014 jossakin vaatevaihdossa saatu. Istuu niin hyvin, etten paljon muita paitakaavoja ole sen jälkeen käyttänyt. Toiset kaksi tekstiä on vielä käyttämättä, mutta ideat on jo molempiin olemassa. Ainakin toisen niistä aion värjätä ennen käyttöä. Itselle tämä oli totaalinen hyvän mielen veivi, koska kangas oli niin ihanaa että vaikka lopputulos olisikin vähän pielessä niin printin takia se kuitenkin olisi kiva :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti