keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vähemmän on enemmän -sukat

Miten lie päädyin Less is yes -blogiin, mutta sieltä bongasin kivan sukkaohjeen. Ystävänpäiväsukkien jälkeen oli kirjoneule sen verran verissä, etten pistelin samoilla vauhdeilla nämäkin. Yksinkertainen todella voi olla kaunista:

Näissäkin on jälleen kerran lankana Nalle, mutta puikot olivat kokoa 2,5. Siitä johtuen sukat ovat sen verran naftit, että omaan jalkaani eivät mahdu, vaikka silmukoita on 16 per puikko! Muokkailuja alkuperäiseen on 1) varren resorissa vain 14 silmukkaa per puikko, 2) kantapää tehty eri tavalla ja 3) kärkikavennukset tehty sädekavennuksena. Eli oikeastaan alkuperäistä on vain sileiden osien silmukkamäärä ja kuvioneuleen kuvioa :D Laitanpa sen muistiin tännekin (V = valkoinen, H = harmaa), neljän silmukan mallia siis toistetaan aina koko kerroksen ajan.

1. krs V H V V
2. krs H V H V
3. krs V V V H
4. krs V V V H
5. krs H V H V
6. krs V H V V

Näissä sukissa on hyödynnetty lankadominanssia "väärin päin" eli alta nostetaankin kuviovärin sijaan valkoinen pohjaväri, jolloin harmaa ristikkokuvio ei tule niin vahvasti esille vaan on heikomman ja herkemmän oloinen. Tässä lähikuvaa:

(Kuten näkyy, meillä on uusi sohva ;) Aiemmissa kuvissa valkoinen tausta on siis vanhaa sohvaa ja nyt nämä ovat uuden sohvan harmaata kangasta vasten kuvatut...) Koska sukat eivät omiin jalkoihini mahtuneet, tein suosiolla teräosankin sen verran lyhyemmäksi, että sukista tuli suunnilleen esikoisen jalkaan passelit.

Vähän jätettiin kasvunvaraa, toivottavasti ei ensi talvena tarvitse kärkikavennuksia purkaa vaan jalka kasvaisi sukkaa sopivasti. Ainiin, vielä yksi erikoisuus: kantapään jälkeen ei ole kiilakavennuksia vaan silmukoita poimitaan heti oikea määrä, jotta 16 silmukan kuvioneule pääsee jatkumaan katkeamatta. Näitä voisi olla kiva testata eri väriyhdistelmillä - ja myös niin päin että neuloo kuviovärin hallitsevampana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti