torstai 25. joulukuuta 2014

Tardis-sukat, tai ainakin sinne päin

Netissä osui silmiinä tämä ohje. Ei meillä mitään erikoisia Doctor Who -faneja olla, mutta silti ajatus puhelinkoppisukista kiehtoi. Tai eihän Tardis ihan tavallinen puhelinkoppi tietenkään ole. Täältä voi lukea lisää, jos sarja ei ole tuttu. Tokikaan itselläni ei ollut ihan oikeanväristä sinistä lankaa, saati että se olisi ollut tarpeeksi ohutta, mutta soveltaen ja sinne päin - niinhän nämä hommat yleensäkin menee ;) Maananatai-iltana pistin sukat puikoille ja keskiviikkona puolenpäivän maissa pakkasin ne pukinkonttiin. Hyvin ehtivät :D Tällaiset niistä tuli:

Lankana on Seiskaveikka ja puikot olivat nro 3,5. Silmukoita on vaihdellen 36-40. Varren kuvioiden onnistumisen kannalta olisi pitänyt koko ajan neuloa 36 silmukalla, mutta halusin vähän reilummankokoiset sukat, joten ainoastaan osassa vartta on sen 36 silmukkaa ja muuten enemmän. Alkuperäistä ohjetta paljon paksummasta langasta johtuen ei ollut mitään toiveita saada tuohon mustaan raitaan tekstiä, mutta itselleni kelpaa tuollaisenaankin. Varren yksittäinen valkoinen "valo" on tehty jälkikäteen silmukoita jäljitellen ja se on sukissa eri kohdassa:

Varren jälkeen en enää noudattanut ohjetta vaan pistelin loppusukat omasta päästä. Tulivat melkoisen sopivat, vaikken etukäteen sovittamaan päässytkään ettei vaan mene lahjaylläri pilalla ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti