sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Prinsessalle kruunu

FB:n ompeluryhmässä on koko joulukuun ollut ihana joulukalenteri. Joka päivä "luukusta" on paljastunut joku pieni ompeluidea, jonka helposti ehtii toteuttamaan vaikka pukinkonttiin. 15. päivän luukussa oli ohje ja kaava kankaiseen kruunuun. Meidän prinsessalla muovikruunut tuppaavat ennemmin tai myöhemmin (yleensä ennemmin) hajoamaan prinsessailun tiimellyksessä, joten ajattelin että ommeltu kruunu voisi olla kestävämpi. Tänään siis pikasurautin tällaisen:

 Kaava ja ohjeet löytyvät siis tämän linkin takaa. Kaavoja oli useille erilaisille kruunuille, mutta itse tein ihan perusversion. Vihdoin löytyi käyttöä useampi vuosi sitten ostamani keltaisen loimusametin jämälle! Se on oikeastaan ihan täydellistä kruunuun kun on tuollaista valoa heijastelevaa pinnaltaan. Kruunuosassa on molemmissa kankaissa silitettävä tukikangas ja yllättävän hyvin riittää vahvikkeeksi! Alkuperäisessä ohjeessa pään takaa kulkeva kiinnityskaistale on kahdessa osassa. "Lukituksena" toimii joko neppari tai tarranauha. Itse kuitenkin laiskana päädyin ihan perinteiseen kuminauhakaistaleeseen:

Kruunu pujahtaa tällaisenaan pukinkonttiin, mutta pitää joulun jälkeen katsoa josko siihen vielä jotain timantteja kehittelisi.. Jos ei muuta niin silitysarkeilla ainakin olisi helppo lisätä blingblingiä.

Tässä vielä aattona otettu kuva tonttuprinsessasta kruunuineen:
2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta. Tämänhän ehtii vielä ennen joulua. Multa on mennyt tuollainen kalenteri ihan ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalenteri ei ole OE:n puolella vaan Savassa, oletko molemmissa jäsenenä? Mutta on tosiaan nopea tehdä eli ehdit vielä vaikka useammankin ennen aattoa ommella :D

      Poista