tiistai 23. joulukuuta 2014

Nopea pipo virkaten

Työkaveri oli tehnyt tällä ohjeella pipon ja hän ystävällisesti kopioi ohjeen minullekin. Ohjeessa käytetty lanka oli Novitan Hile (jos nyt oikein muistan..) ja se virkattiin paksulla koukulla. Itselläni ei ollut paksua lankaa, joten tein pipon kaksinkertaisesta Seiskaveikasta. Koukku oli nro 7 ja sillä tehden työ edistyi kyllä huimaa vauhtia.

Ohje on Novitan Talvi 2013 lehdestä. Pipo virkataan "kahteen kertaan". Ensin virkataan aina silmukoiden takareunoihin. Pinnasta tulee ylläolevan kuvan mukainen ja omasta mielestäni toimii hyvin noinkin. Ohjeen mukaan kuitenkin kun pipo on valmis, vaihdetaan erivärinen lanka ja virkataan sillä mutta tällä kertaa silmukoiden etureunoista. Jälki on tällaista:

Tuo on kyllä älyttömän kiva koristelukikka: hyvin riittäisi ihan vaikka kerros tai pari pipon alareunaan tehostevärillä. Itse tein ihan ohjeen mukaan koko pipon matkalta:

Lankaa tähän kuluu melkoisesti: 130g sain käytettyä yhteensä. Toki pipo on sitten paksukin eli lämmittää kovemmillakin pakkasilla jos vaan ei kovasti tuule. Tuultahan tällainen vuoriton pipo ei pidä nimeksikään. Sovituskuvat olivat taas ihan luokattomia, en vaan osaa itseäni kuvata..

Omaan päähän pipo on hivenen nafti eikä toivoakaan, että saisin hiukset kiinni sen päähäni mahtumaan. Voipi siis päätyä lahjakasaan - tai odottamaan hamaa tulevaisuutta jolloin hiuksia ehkä on vähemmän. Värit on kyllä justiin omat eli sikäli haluaisin tätä itse käyttää..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti