maanantai 22. joulukuuta 2014

Ei menny niinku Strömsössä: kynsikkäät

Uusimmassa Novitassa (Talvi 2014) oli kauniiden kynsikkäiden ohje. Ohjeen kynsikkäät oli tehty Usva-langalla ja aika paksuilla puikoilla. Itselläni ei ollut mitään vastaavaa lankaa, joten ajattelin kokeilla minkälaiset Seiskaveikasta syntyisi. Koetilkut on lälläreiden hommaa, joten suorilla vaan puikoille (taisivat olla 5 tai jopa 5,5) ja neulomaan! Ohjeen lukemisenkin kanssa oli vähän niin ja näin ja sen kyllä lopputuloksesta sitten myös huomaa :O

Varressa piti olla kolme ns. mallikertaa, mutta vauhdikas ohjeen lukija jätti yhden niistä pois. Sinällään ei kyllä haittaa, tuolla kahdellakin varresta tuli ihan tarpeeksi pitkä. Lanka loppui strategisesti kesken juuri pahimmalla hetkellä, eli peukalot on neulottu erivärisellä.. Kynsikkäiden kämmenselän puolella on tällaiset koristekuviot:

Ne olivat kivan helpot, ei koko ajan tarvinnut olla silmukoita laskemassa ja ohjetta tuijottamassa. Sen verran vähän itse asiassa ohjetta tuijotin tässäkin vaiheessa, että toisessa osa kavennuksista on väärin. Piti olla ylivetoja niin minä pistelin 2 oikein yhteen.. Ei onneksi pahasti päälle päin näy eikä erotu. Jälkimmäiseen hiffasin sitten tehdä oikein.. Sen verran 7 Veljestä on Usvaa ohuempaa (tai sitten minulla on pitkät kämmenet :P ), että kynsikkäät eivät riitä ihan niin pitkälle kuin lehden mallikuvassa vaan häthätää juuri tuohon sormien juureen.

Mutta ehkä näille löytyy joku vähän pienikätisempi käyttäjä jossakin vaiheessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti