lauantai 6. joulukuuta 2014

Apinasukat

Salaiselta Jouluystävältä saamassani Novitan Joulu -lehdessä oli hauskojen apinasukkien ohje. Koska sopivasti sattui olemaan sekä tummanruskeaa että valkoista seiskaveikkaa jemmoissa, pistin apinat puikoille. Tämmöttiset syntyi:


Lankana siis 7 Veljestä ja puikot nro 3,5.  Ohjeen mukaan osa sukkaa olisi pitänyt neuloa ohuemmilla puikoilla, mutten jaksanut etsiä kadoksissa olevia kolmosen puikkoja, joten pistelin koko sukat samoilla kolmepuolosilla.. Varsissa on kolme apinaa vierekkäin. Tykkään myös noista ruudullisista kantalapuista. Eipä ollut aiemmin käynyt edes mielessä miten pienellä saa hauskasti ilmettä vaikkapa muuten yksivärisiin sukkiin! Lisäksi ei tarvitse neuloa vahvennettua neuletta kun toinen lanka koko ajan kulkee mukana ja kantapäävahvistus tulee siitä. Tässä vielä lähikuvaa apinasta:

Sukkien koko on ehkä n. 36. Nyt on vähän arvonnassa, kenelle nämä menevät. Tässä sovituskuvassa ovat esikoisen jalassa:

Veikkaan, että esikoinen ei kuitenkaan apinoista liiemmin perusta, joten voi olla että tämä pari päätyy herra ysiveen joulupakettiin.. Näytti olevan aika akuutti villasukkapula hänenkin laatikossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti