lauantai 20. joulukuuta 2014

Metrikaupalla tylliä ahdettuna yhteen kassiin

Roosa Nauha -huutokaupassa jo ihastelin tätä kassia, mutta hinta kipusi ihan liian korkealla. Onneksi kassin ommellut Jaana lupasi toimia tuutorina ja tsempparina jos itse samanmoista rupeaisin ompelemaan.. Koko syksy meni rohkeutta kerätessä, mutta reilu viikko sitten uskaltauduin aloittamaan. Itse kassi valmistui ihan nopsaan, mutta viimeistely tyllin kanssa veikin sitten melkoisen paljon aikaa. Ehkä tämä kuva vähän valottaa sitä, miksi..

Kuvassa siis kassin pohja.. Tylliä on kassin ympärillä yhteensä 4 kpl 40cm korkeita kaistaleita, joiden leveys oli 3m/kaistale. Eli muutaman metrin tuota rypyttelin.. Mutta josko olisi tarpeeksi prinsessainen..

Itse kassi ja vuori ovat puuvillakangasta. Varsinaista kaavaa tähän ei ollut vaan mittojen mukaan leikkasin kappaleet ja ompelin sekä kassikappaleen että vuorin valmiiksi. Sitten rypytin tyllit ja kiinnitin ne kassikappaleen ympäri. Tyllin kiinnityskohdan piilottamiseksi ompelin päälle satiininauhan. Lopuksi vielä pujotin vuorin kassin sisään, asettelin kahvat paikoilleen, taitoin yläreunan siistiksi ja tikkasin yläreunan valmiiksi. Kassin sisällä on tasku kaikkein pienimmille aarteille..

Värit ovat keskimmäisessä kuvassa pielessä eli niin kassi kuin tylli ja satiininauhakin ovat oikeasti ihan kunnolla pinkkejä. Nyt hörhellys on paketoituna, mutta laitan käyttökuvaa joulun jälkeen :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti