tiistai 5. elokuuta 2014

Pikasurautus ilman kaavoja

Helle ei anna periksi ja hellevaatetta kuluu. Eilen äitini ilmaantui meille mekon ja kankaan kera ja kysyi, josko kankaasta voisi saada samantyyppisen "retongin" kuin mukana tuotu mekko. Tästä siis lähdettiin liikenteeseen:

Kuten kuvasta näkyy, alkuperäinenkin mekko oli aika mallia laatikko, joten kaula-aukkoa ja holkkihihoja lukuun ottamatta kangasta ei kummemmin tarvinnut kaarrella. Ja hihoistakin äiti totesi, että saavat olla vielä mallimekkoa lyhyemmätkin, lähinnä siis pelkät aukot käsille riittäisivät. Saumurin kanssa tehdessä ei mekon valmistumiseen kovin pitkään mennytkään.

Kangas on siitä kummallista, että vaikka miten sitä henkarille asettelin, niin aina vaan sitkeästi näytti, että helma on vino. Lopulta ihan mittaamalla mittasin ja kyllä se yhtä pitkä on, vaikkei siltä näytäkään. Helma on huoliteltu jälleen rullapäärmeellä (my new best friend! :D ) ja kaula-aukko plus hihansuut kaksoisneulalla. Alunperin kaavailin niihin resorikanttausta, mutta kangas taipui ihan nätisti ilman kanttailujakin, joten mentiin yksinkertaisimman kautta. Kangasta oli niin reilusti, että tein itse asiassa kaksikin mekkoa siitä.

Harmillisesti näitä ompeluksia ei voi miinuksiksi laskea tilastoon, kun kangas ei tullut omista varastoista vaan äidiltäni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti