lauantai 2. elokuuta 2014

Alushousuja

Mistä lie sain idean, että voisin kokeilla miehelle ommella bokserit. Valmista kaavaa ei oikein löytynyt, joten aloitin projektin saksimalla sopivat kulahtaneet bokserit palasiksi ja käytin niitä kaavojen piirtämiseen:

 Mitään ompeluohjettakaan ei sitten ollut, eli itse piti pähkäillä missä järjetyksessä ja miten päin palaset toisiinsa pitäisi yhdistellä.. Vaan valmista syntyi kuin syntyikin!

Tarkkasilmäiset ehkä huomasivat, että raadeltujen boksereiden vyötärökuminauha sai uuden elämän kleinari-boksereissa ;) Mistähän tuollaista boksereihin sopivaa kuminauhaa muuten voisi ostaa? Koska vyötärökuminauhaa ei ollut enempää, niin kokeilin toisia boksereita ihan normaalisti kuminauhakujan kanssa:

Sekin systeemi oli ihan toimiva, mitä nyt en lisännyt korkeutta vyötärölle tarpeeksi eli kuvaamisen ja sovituksen jälkeen näiden avaruusboksereiden kuminauhakuja piti purkaa ja ommella yläreunaan erillinen vyötärökaistale mustasta trikoosta, jonka sisällä kuminauha kulkee. Ihan ok systeemi kyllä sekin.

Menestyksestä innostuneena kokeilin samaa myös kuopuksen pikkareihin. Niitä tosin en saksinut paloiksi vaan koitin valmiista vaatteesta vaan saada kaavat piirusteltua. Lopputulos näyttää tältä:

Näissä kävi sellainen moka, että leikkasin myös sisemmän haarakappaleen yhtä leveänä kuin ulomman (johon siis piti lisätä leveyttä noiden lahkeiden takia) eli haarus on vähän tönkkö. Pitää seuraavaan kappaleeseen muistaa tehdä sisäkappale kapeampana. Ompeluapua näihin lähinnä ompelujärjestyksen suhteen hain täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti