lauantai 9. elokuuta 2014

Pavlova -helppoa ja näyttävää

Tämän kesän hitti leipovien (ja myös leipomattomien) tuttujeni keskuudessa on ollut Pavlova. Ja pitihän itsekin sitä kokeilla. Itse nappasin ohjeen Sitruunaruoho-blogista, mutta alun perin se on Olivia-lehden ohje.


Pohjaan tarvitaan
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl perunajahoja
1 tl sitruunanmehua

Uuni täytyy ehdottomasti esilämmittää eli ensimmäiseksi laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Sitten erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaisia pehmeäksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot loppuun sokeriin ja lisää seos edelleen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on  kiiltävän valkoista (ja kestää kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin). Sekoita joukkoon sitruunamehu.

Nostele valkuaisvaahto leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon (itse piirsin paperille ympyrän, jonka sitten täytin vaahdolla). Kypsennä alatasolla 1,5 tuntia. Anna jäähtyä rauhassa (itse jäähdyttelin seuraavaan päivään asti) ja täytä juuri ennen tarjoilua.

Oma Pavlovani sai päälleen 2dl vispikermaa (olisi voinut olla vaikka vähän reilumminkin) ja herukoita sekä muutaman mintunlehden omasta puutarhasta. Tässä koristeita ei todellakaan tarvitse asetella vaan pätee melkeinpä mitä enemmän, sen parempi ja reippaasti roiskien vaan kermavaahdon päälle. Oli herkkua, katosi parempiin suihin yhdeltä istumalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti